Sunday, March 19, 2017

Apricot Cake, egg-free

Alltså den här kakan blev så god! Så god! Den får en kolasmak som bara smälter i munnen. Först tänkte jag att det är kokossockrets förtjänst, men jag bakar ofta med kokossocker och det smakar inte alltid så här mycket kola. Så det måste vara aprikossylten tillsammans med kokossockret som ger  denna goda smak. Det är så roligt när man experimenterar och slutresultatet blir över förväntan. Jag måste baka en till snarast. 

This cake was so good! So good! It gets a caramel flavor that just melts in your mouth. At first I thought that it's because of the coconut sugar, but I often bake with coconut sugar and it doesn't usually taste this much caramel. So it must be the combination of apricot jam and coconut sugar which gives this delicious flavor. It's so funny when you experiment and the end result is beyond expectations. I have to bake this soon again. 


Aprikoskaka, äggfri

100 g smör, smält
100 g creme fraiche
0,5 dl aprikossylt
1 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker, Good Good Via Health
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma

Blanda creme fraiche och aprikossylt i det smälta smöret. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 30 minuter.



Apricot Cake, egg-free

100 g butter, melted
100 g creme fraiche
0.5 dl apricot jam
1 dl coconut sugar
0.5 dl of sugar, stevia, Good Good Via Health
2 dl flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp cardamom

Mix creme fraiche and apricot jam in the melted butter. Then mix in the remaining ingredients. Pour batter into a greased and floured baking tin and bake at 175 C for about 30 minutes.

2 comments: