Sunday, February 5, 2017

Runeberg's Chia Pudding

Idag firas Runebergsdagen i Finland. För några dagar sedan postade jag ett inlägg on Runebergstårtor och det hittar ni här i fall ni vill baka goda tårtor till eftermiddagskaffet. Jag har gjort en chiapudding med smak av runebergstårtorna och den blev väldigt god och är enkel att göra. Om du vill ha en nyttigare version av tårtorna kan du laga denna chiapudding. Ha nu en skön söndag, med eller utan tårtor. 

Today Runeberg's Day is celebrated in Finland. A few days ago I posted a blog post on Runeberg's cakes and you can find it here in case you want to bake delicious cakes to your afternoon coffee. I have also made a healthier version of the cake, in the form of a chia pudding. It's very good and is easy to make. If you want to be healthier you can make this chia pudding. Now have a nice Sunday, with or without cakes.


Runeberg's Chia Pudding

2 dl almond milk
2.5-3 tbsp chia seeds
0,5 tsp ground cardamom
6 drops of stevia almond
raspberry jam or raspberries
almond essence

Stir everything together in a jar and put in the fridge for a couple of hours or overnight. Stir before serving. Top with raspberries.



Runebergs Chiapudding

2 dl mandelmjölk
2.5-3 msk chiafrön
0,5 tsk malen kardemumma
6 droppar stevia mandel
hallonsylt eller hallon
mandelessens

Rör ihop allting i en burk och lägg i kylen ett par timmar eller över natten. Rör om före servering. Toppa med hallon. 



No comments:

Post a Comment