Thursday, February 9, 2017

Mushrooms with onion and parsley

Stekta champinjoner är gott och att ha dem på en skiva gott bröd gör det hela ännu godare. Jag valde att tillsätta lök och persilja som passar väldigt bra ihop med svamp. Testa att göra detta recept med kantareller, mums säger jag bara :)

Fried mushrooms are good, and to top them on a slice of good bread makes it even tastier. I chose to add onion and parsley because they go very well with mushrooms. Try making this recipe with chanterelles, yummy, I say :)


Champinjoner med lök och persilja

1 lök
1 klyfta vitlök
200 g champinjoner
persilja
salt
svartpeppar
en skvätt grädde, valbart

Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna med kokosolja och fräs lök och vitlök. Tillsätt skivade champinjoner och fräs dem tills de får färg. Här kan du tillsätta en skvätt grädde om du vill. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. 


Mushrooms with onion and parsley

1 onion
1 clove garlic
200 g mushrooms
parsley
salt
black pepper
a dash of cream, optional

Finely chop the onion and garlic. Heat a frying pan with coconut oil and fry the onion and garlic. Add the sliced mushrooms and saute them until they are browned. Here you can add cream if you like. Add parsley and season with salt and pepper.

2 comments:

  1. Kom ihåg att jag faktiskt har två påsar med egenhändigt plockade kantareller i frysen så jag kanske gör en omelett med denhär fyllningen eftersom jag inte är så brödfrälst. Hälsningar från Landebistro! Här ska vi ut på hundlänk i kylan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, omelett blir perfekt. Ha en fin dag, kram!

      Delete