Tuesday, January 24, 2017

Teriyaki Noodles

Jag lagar inte så ofta asiatiska maträtter hemma, men gillar smaken av dem. Nudlar med teriyakisås har både en söt smak av kokossocker och syrlig smak av risvinäger. En typisk smakkombination i det asiatiska köket. Har du recept på liknande maträtter? 

I don't make often Asian dishes at home, but I like the taste of them. Noodles with teriyaki sauce has both a sweet taste of coconut sugar and sour taste of rice vinegar. A typical flavor combination in Asian cuisine. Do you have recipes for similar dishes?



Teriyaki Noodles
4 servings

sauce
1 dl soy sauce
2 tbsp water
2 tbsp rice vinegar
2 tbsp coconut sugar
1/4 tsp sesame oil
1-2 cloves of garlic, grated
3 cm fresh ginger, grated

300 g mixed vegetables
200 g tofu
noodles, cooked

Combine the sauce ingredients in a saucepan on medium heat until the sugar is dissolved.

In a skillet fry tofu and vegetables until soft. Add the noodles and sauce and cook for a couple of minutes or until everything is warm. 



Teriyaki-nudlar
4 portioner

sås
1 dl sojasås
2 msk vatten
2 msk risvinäger
2 msk kokossocker
1/4 tsk sesamolja 
1-2 vitlöksklyftor, riven
3 cm färsk ingefära, riven

300 g blandade grönsaker
200 g tofu
nudlar, kokta

Kombinera ingredienserna till såsen i en kastrull på medelvärme tills sockret har löst sig.

I en stekpanna stek tofu och grönsaker tills mjuka. Tillsätt nudlar och sås och koka i ett par minuter eller tills allt är varmt.

2 comments:

  1. Låter gott! Använder ofta teriyakisås eftersom jag älskar det asiatiska köket. Lax i ugn med teriyaki, lime och ingefära is not bad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Anne! Laxen låter också mycket god.

      Delete