Monday, January 9, 2017

Taco Stew

En smakrik gryta med tacokryddning. Jag valde att toppa grytan med tortillachips, men man kan även använda grytan som fyllning i mjuka tortillan. Man kunde även servera grytan med guacamole, creme fraîche och salsa. Smaklig måltid!

A tasty stew with taco seasoning. I chose to top the stew with tortilla chips, but you can also use the stew as filling in soft tortilla. You could also serve the stew with guacamole, sour cream and salsa. 


Tacogryta

1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 burkar tomatkross
4 dl bruna linser (jag hade färdigkokta)
1 dl ärtor
tacokrydda

Stek lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross, linser och ärtor och låt sjuda i 20 minuter. Krydda med tacokrydda. Servera med tortillachips.

Taco Stew

1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
2 cans crushed tomatoes
4 dl brown lentils (I had pre-cooked)
1 dl peas
taco seasoning

Fry onion and garlic in oil in a pan. Add crushed tomatoes, lentils and peas and simmer for 20 minutes. Season with taco seasoning. Serve with tortilla chips.

No comments:

Post a Comment