Sunday, January 1, 2017

Root Vegetable Soup with Lingonberry Jam

Första dagen på år 2017! Jag gör inga nyårslöften, men jag vet många som gör. Kanske du vill äta nyttigare, mera vegetariskt? Ja, men vilken tur att du har hittat hit till mig. Alla mina recept är vegetariska och dessutom enkla. Jag har i arkivet en hel del recept på hälsosammare bakverk, så det är bara att använda sökfunktionen eller etiketterna på bloggens högra sida. Jag hoppas du får ett fint nytt år!

The first day of 2017! I do not make New Year's resolutions, but I know many who do. Maybe you want to eat healthier, more vegetarian food? Then you have found the right place. All my recipes are vegetarian, and also easy. I have in the archives a lot of recipes for healthier baked goodies, so just use the search function or the labels on the right side of the blog. I hope you have a nice new year!



Rotfruktssoppa med Lingonsylt

rotfrukter (kålrabbi, palsternacka, morot, potatis, sötpotatis)
röd lök
färskost, gärna smaksatt
salt
peppar
chili

Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Lägg rotfrukterna i kastrull och höll på vatten. Koka tills de är mjuka. Häll bort en del av vattnet och mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Blanda i färskost och kryddor. Servera med t.ex. lingonsylt.



Root Vegetable Soup with Lingonberry Jam 

root vegetables (kohlrabi, parsnips, carrots, potatoes, sweet potatoes)
red onion
cream cheese, I prefer flavored 
salt
pepper
chili

Peel the root vegetables and cut into smaller pieces. Add the root vegetables in a saucepan and add water. Boil until tender. Pour off some of the water and then mix the soup with a hand blender. Mix in cream cheese and spices. Serve with lingonberry jam.

2 comments: