Wednesday, January 4, 2017

Roasted Beetroot with Chevre

Rödbeta rostad i ugn är en stor favorit hos mig. Och tillsammans med getost eller feta blir det en perfekt smakkombo. Det är redan den fjärde dagen på det nya året. Jag kom precis in från min morgonpromenad och i Amsterdam blåser det friskt, men det är +7 grader. Skönt och friskt! Hoppas du får en fin dag!

Beetroot roasted in the oven is a favorite of mine. And along with goat cheese or feta, you get a perfect flavor combo. It is already the fourth day of the new year. I just got in from my morning walk and in Amsterdam is windy, but it is +7 degrees. Nice and fresh! I hope you have a nice day!




Ugnsrostad Rödbeta med Chévre

rödbetor
röd lök
chévre
honung eller fibersirap (Sukrin)
salt
peppar
bladpersilja

Skölj och ansa rödbetorna. Koka rödbetorna i ca 20-30 minuter. Testa att sätta i en gaffel, om den släpper är den klar. Skrapa av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Tärna rödbetorna. Lägg dem i en ugnsfast form och strö på stekt lök och bitar av chévre. Ringla på honung eller sirap. Salta och peppra enligt smak och strö på persilja. Gratinera i 175 C grader i 15 minuter. 



Roasted Beetroot with Chévre

beetroot
red onion
chévre
honey or fiber syrup (Sukrin)
salt
pepper
parsley

Rinse and trim the beets. Boil the beets for about 20-30 minutes. Peel the beets under cold running water. Dice the beets. Put them in an ovenproof dish and sprinkle with fried onion and pieces of chévre. Drizzle on honey or syrup. Add salt and pepper to taste and sprinkle with parsley. Bake at 175 degrees C for 15 minutes.

2 comments:

  1. Här har vi -16 och jag ska ut och skotta snö. Ha en fin dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oj, det var kallt. Men roligt med snö :)

      Delete