Monday, January 30, 2017

Burger with Caramelized Onions and yummy Hamburger Sauce

Hur gott är det inte med karamelliserad lök, mums! Och hemmagjord hamburgersås. Dessa två tillsammans med stekt ägg, stekt halloumi på en skiva bröd blev så otroligt gott. På sidan om serverade jag sötpotatispommes och riven morot. Jag skulle nästan vilja påstå att det här är godare än på restaurang. 

How good isn't with caramelized onions, yum! And homemade hamburger sauce. These two along with fried egg, fried halloumi cheese on a slice of bread was so unbelievably good. On the side I served sweet potato fries and grated carrot. I would almost say that this is better than what you get at a restaurant.


Karamelliserad Lök

gul lök
smör/olja
honung eller sirap
salt

Skala och skiva löken. Stek löken i en stekpanna med en klick smör och ringla över flytande honung/sirap. Bryn tills löken mjuknat och fått lite färg. Häll på lite vatten och stek löken ca 20-30 min. Ha i mer vatten efterhand den kokar in. Krydda med salt.

Hamburgersås

1 dl majonnäs
2-3 msk ketchup
1-2 msk saltgurka, hackad
1-2 tsk strösocker
malen svartpeppar


Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Förvara i kylen.



Caramelized Onions

yellow onion
butter / oil
honey or syrup
salt

Peel and slice the onion. Fry the onions in a pan with a knob of butter and drizzle with honey / syrup. Fry the onion until softened and lightly browned. Pour in a little water and cook the onion about 20-30 minutes. Add more water gradually when it boils up. Season with salt.

Hamburger Sauce

1 dl mayonnaise
2-3 tbsp ketchup
1-2 tbsp pickled gherkin, chopped
1-2 tsp granulated sugar
salt
ground black pepper

In a small bowl, stir together all of the ingredients. Store in the fridge.

2 comments: