Monday, February 29, 2016

Salted Caramel Protein Biscotti

Ibland är det gott att tugga på något knaprigt och då är ju biscotti eller skorpor något som passar bra. Jag har igen experimenterat med både vitafiberpulver och proteinpulver :) De blev goda, ganska söta i smaken. 

Sometimes it's nice to chew on something crunchy, and I think biscotti is perfect for that. I have again experimented with both vitafiber powder and protein powder :) They turned out delicious, fairly sweet.


Salted Caramel Protein Biscotti

40 g vitafiber powder
15 ml water
50 g salted caramel protein powder
1/4 tsp baking powder
1 tbsp coffee
7 drops of stevia

Put the vitafiber and water in a pan and heat until transparent. Remove from the heat and add the rest of the ingredients. Stir until combined. Form into a loaf and bake at 175 C degrees for 10 minutes. Let cool and cut into slices. Return to the oven for 10 minutes. Let cool. 


Saltkola Protein Biscotti

40g vitafiberpulver
15 ml vatten
50 g saltkola proteinpulver 
1/4 tsk bakpulver
1 msk kaffe
7 droppar stevia

Lägg vitafiber och vatten i en kastrull och värm tills genomskinligt. Ta bort från värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om tills allt är blandat. Forma till en limpa och grädda i 175 C grader i 10 minuter. Låt svalna och skär i skivor. Grädda skivorna i ytterligare 10 minuter. Låt svalna.

Sunday, February 28, 2016

Quorn Mushroom Stroganoff

Jag har inte använt quorn så väldigt ofta, men jag tycker att det är ett gott alternativ till tofu. Quorn har inte i sig så mycket smak så det är viktigt att krydda tillräckligt. Man kunde också marinera quorn först, men det behövs inte i detta recept. Såsen blev mycket god och krämig. 

I have not used quorn so very often, but I think it is a good alternative to tofu. Quorn has not in itself so much flavor so it is important to add enough spice. You could also marinate quorn first, but it is not needed in this recipe. The sauce was very good and creamy.



Quorn Mushroom Stroganoff
2 portions

200 g quorn, diced
1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
5 mushrooms, sliced
1 tbsp tomato puree
1 tbsp almond flour
1.5 dl vegetable stock
0.5 dl heavy cream
pickled cucumber, chopped
mustard
salt
pepper

Heat coconut oil in a saucepan and fry the onion, garlic and mushrooms for a couple of minutes. Add quorn, tomato puree and almond flour. Stir for a while and then add the vegetable stock. Let simmer for 10-15 minutes. Then add cream and pickled cucumber and let simmer a few more minutes.. Season with mustard, salt and pepper. Check the taste. Serve with cooked quinoa, potatoes or rice.


Quorn Svamp Stroganoff
2 portioner

200 g quorn, tärnad
1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
5 champinjoner, skivade
1 msk tomatpuré
1 msk mandelmjöl
1,5 dl grönsaksbuljong
0,5 dl vispgrädde
saltgurka, hackad
senap
salt
peppar

Värm kokosolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och svamp i ett par minuter. Tillsätt quorn, tomatpuré och mandelmjöl. Rör om en stund och tillsätt sedan grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10-15 minuter. Tillsätt grädde och saltgurka och låta sjuda ytterligare några minuter. Krydda med senap, salt och peppar. Kontrollera smak. Servera med kokt quinoa, potatis eller ris.

Saturday, February 27, 2016

Peanut Butter Fudge Bliss Balls

Något gott med eftermiddagskaffet vill jag gärna ha och den här gången blev det dessa proteinbollar med smak av jordnötssmör. De får en fudgeliknande konsistens och är så där härligt sega. Mums, säger jag bara!

I usually want something good with my afternoon coffee, and this time I made these protein balls with the taste of peanut butter. They get a fudgy texture and are deliciously chewy. Yum!


Peanut Butter Fudge Bliss Balls
4pcs

1 scoop peanut butter protein powder
1 tbsp coffee or water
1 tsp coconut oil, melted

Stir together all the ingredients and shape into 4 balls. Roll them in chopped peanuts.


Jordnötssmör Fudgebollar
4 st

1 skopa jordnötssmör proteinpulver
1 msk kaffe eller vatten
1 tsk kokosolja, smält

Rör ihop alla ingredienser och forma till 4 bollar. Rulla dem i hackade jordnötter.

Friday, February 26, 2016

Chocolate Muffins using VitaFiber powder

Jag har hört mycket om vitafibersirap som kan användas för att göra proteinbars, typ Questbars, men har inte hittat sirapen i Amsterdam. Men istället hittade jag på nätet vitafiber-pulver som används som sötningsmedel och beställde hem en påse. Det första jag bakade med pulvret är dessa muffins och jag är mycket nöjd med resultatet. Jag rekommenderar att inte grädda dem för länge, utan istället låta dem vara lite kladdiga vilket gör dem så mycket godare. Ät dem rakt ur formen med lite grädde/glass. 

I've heard a lot about vitafiber syrup that can be used to make protein bars, like Questbars, but I have not found the syrup in Amsterdam. But instead I found online vitafiber powder, which is used as a sweetener and I ordered a bag. The first thing I baked with the powder are these muffins and I am very happy with the result. I recommend not to bake them too long, instead let them be a little sticky, which makes them much tastier. Eat them straight out of the mold with a little cream / ice cream.



Chocolate Muffins using VitaFiber powder

45 g vitafiber powder
30 g vanilla protein powder, Muscletech phase 8
1 tbsp cocoa powder
3/4 tsp baking powder
70 g egg whites
3/4 tbsp coconut oil
chocolate chips, to taste

Stir together the dry ingredients in a bowl. Add the rest of the ingredients and stir until smooth. Divide batter between 4 silicon muffin molds and bake in 175 C degree oven for 10-12 minutes. Do not over bake.  



Chokladmuffins med VitaFiber pulver

45 g vitafiber-pulver
30 g vanilj proteinpulver, Muscletech phase 8
1 msk kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
70 g äggvita
3/4 msk kokosolja
chokladchips, efter smak

Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills slät. Fördela smeten mellan 4 silikonmuffinsformar och grädda i 175 C graders ugn i 10-12 minuter. Övergrädda dem inte.

Thursday, February 25, 2016

Kale Chips

Grönkålschips har varit väldigt in den senaste tiden och alla har säkert testat att göra sina egna. Jag har tidigare bara ätit köpta grönkålschips ända tills jag tog tag i saken och gjorde mina egna. Enkelt, knaprigt och gott. Jag valde att endast salta mina, men det går bra att vara kreativ och testa olika smaksättningar. Jag kan tänka mig att kanel passar bra. 

Kale chips have been really in lately, and everyone has certainly tried to do their own. I have only eaten store bought kale chips before, until I recently made my own. Simple, crunchy and delicious. I chose to only salt mine, but it's fine to be creative and try different flavors. I can imagine that cinnamon would be great.


Kale Chips

fresh kale
coconut oil
salt

Preheat the oven to 175 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper. With a knife carefully remove the leaves from the thick stems and tear into bite size pieces. Wash and dry the kale. Drizzle kale with coconut oil and sprinkle with salt. Bake until the edges brown but are not burnt, 8-10 minutes.


Grönkålschips

grönkål
kokosolja
salt

Värm ugnen till 175 grader C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Med en kniv skär försiktigt bort bladen från den tjocka stjälken och riv i lagom stora bitar. Tvätta och torka grönkålen. Ringla över kokosolja och strö på salt. Grädda tills kanterna är bruna, men inte brända, ca 8-10 minuter.

Wednesday, February 24, 2016

Veggie Burger with Sweet Potato Buns

Mums! Ja, med det ordet börjar jag dagens inlägg, för den här maträtten blev verkligen god. Jag har aldrig varit så förtjust i hamburgerbröd, så varför inte använda sötpotatisskivor som brödet till dina burgare. Gott och mera mättande än ett ljust och luftigt bröd. Jag fyllde "bröden" med grönsaksbiffar, färsk babyspenat, skivad röd lök, tomat och hummus. 

Yum! Yes, with that word, I start today's post, for this dish was really good. I have never been fond of hamburger buns, so why not use sweet potato slices as the bread for your burger. Delicious and more filling than a light and airy white bread. I filled the "buns" with veggie patties, fresh baby spinach, sliced red onion, tomato and hummus.


Veggie Burger with Sweet Potato Buns

veggie patty
sweet potato
oil
salt

Wash the sweet potato and slice it into thick slices to make "buns". Brush the slices with oil and sprinkle with salt. Bake them in the oven for about 25 minutes. 



Grönsaksburgare med Sötpotatis som bröd

grönsaksbiff
sötpotatis
olja
salt

Tvätta sötpotatisen och skär den i tjocka skivor för att göra "bröden". Pensla skivorna med olja och strö över salt. Grädda dem i ugnen i ca 25 minuter. 


Tuesday, February 23, 2016

Vanilla Hemp Protein Balls

Att göra egna proteinbollar är roligt och idag får du ett väldigt enkelt recept med få ingredienser. Jag har använt mig av Fitnessgurus hampaproteinpulver med smak av vanilj. Gott! 

To make your own protein bolls is fun, and today you get a very simple recipe with few ingredients. I have used the Fitnessguru's hemp protein powder with a taste of vanilla. Delicious!


Vanilla Hemp Protein Balls
3pcs

2.5 tbsp Fitnessguru hemp protein powder, vanilla
2 tbsp coconut flour
2 tbsp water
3 drops Fitnessguru natural drops

Stir together protein powder, coconut flour and water and shape into bolls. Roll the balls in protein powder and store in the fridge.  


Vanilj Hampa Proteinbollar
3st

2,5 msk Fitnessguru hampa proteinpulver, vanilj
2 msk kokosmjöl
2 msk vatten
3 droppar Fitnessguru natural drops

Rör ihop proteinpulver, kokosmjöl och vatten och forma till bollar. Rulla dem i proteinpulver och förvara i kylskåp.

Monday, February 22, 2016

Gluten-Free Chocolate Marshmallow Peanut Butter Muffins

Så var det måndag igen, helgerna går så fort, men det gör ju veckorna också. Vädret i Amsterdam har varit mulet och grått, men varmt. Idag får ni ett recept på galet goda muffins som är saftiga och har en smak av choklad och jordnötssmör. Choklad och jordnötssmör är ju som gjorda för varandra. Jag använde kokosmjöl och som sötning hade jag sukrin gold. 

It's Monday again, the weeks go by so fast. The weather in Amsterdam has been grey and rainy, but warm. Today I'm sharing with you a recipe for crazy good muffins that are moist and have a taste of chocolate and peanut butter. I used coconut flour and for sweetener, I used Sukrin gold.



Gluten-Free Chocolate Marshmallow Peanut Butter Muffins
4 pcs

2 tbsp smooth peanut butter
1 tbsp coconut oil, melted
0.5 dl sukrin gold
1 egg
0.5 dl almond milk
2 tbsp coconut flour 
1.5 tbsp unsweetened cocoa powder 
1 tsp baking powder
pinch of vanilla powder
chocolate chips and mini marshmallows

In a bowl stir together peanut butter and coconut oil. Add the sugar and egg and stir. Then add the remaining ingredients and stir until smooth. Spoon the batter into 4 muffin cups and bake at 175 C degrees for about 12 minutes. 


Gluten-fria Choklad Marshmallow Jordnötssmörmuffins
4 st

2 msk jordnötssmör, smooth
1 msk kokosolja, smält
0,5 dl sukrin gold
1 ägg
0,5 dl mandelmjölk
2 msk kokosmjöl
1,5 msk osötat kakaopulver
1 tsk bakpulver
nypa vaniljpulver
chokladbitar och mini marshmallows

I en skål rör ihop jordnötssmör och kokosolja. Tillsätt socker och ägg och rör om. Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör om tills slät. Fördela smeten i 4 muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 12 minuter.

Sunday, February 21, 2016

Chocolate Peanut Butter Lentil Brownie Cakes

Man hör ju om kakor gjorda på bönor, kikärtor, så då tänkte jag att varför inte på linser också. Hihi, låter kanske lite konstigt, men jag tycker ju om att testa lite udda ingredienser, så därför bakade jag dessa browniekakor. Vågar du testa? De är inte översöta, så gillar du sött kan du ev. tillsätta sötningsmedel. 

You hear about cakes made of beans, chickpeas, so then I thought why not use lentils too. Hihi, may sound a little strange, but I like to try odd ingredients, so therefore I baked these brownie cakes. Do you dare to try? These are not overly sweet, so if you like it sweeter just add sweetener.



Chocolate Peanut Butter Lentil Brownie Cakes

1 dl lentils, cooked
0.5 dl smooth peanut butter
1 tbsp coffee
1 egg
0.5 dl sukrin gold or other sweetener
1.5 tbsp coconut flour
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
10-15 drops Fitnessguru natural drops
chocolate chips

Mix the lentils, peanut butter and coffee with a hand blender. Add the rest of the ingredients and stir. Pour batter into 2 or 3 silicon molds (7cm) and top with chocolate chips. Bake in 175 C degree oven for about 15-18 minutes. Do not over bake. 



Choklad Jordnötssmör Lins Browniekakor

1 dl linser, kokta
0,5 dl slät jordnötssmör
1 msk kaffe
1 ägg
0,5 dl Sukrin gold eller annat sötningsmedel
1,5 msk kokosmjöl
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
10-15 droppar Fitnessguru natural drops
chokladbitar

Blanda linser, jordnötssmör och kaffe med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i 2 eller 3 silikonformar (7cm) och toppa med chokladbitar. Grädda i 175 C graders ugn i ca 15-18 minuter. 

Saturday, February 20, 2016

Berry Coconut Yogurt Cakes

Jag fick hem att testa Abbot & Kinney's kokosyoghurt, som är gjord på kokosmjölk. Den har en mycket god och mild smak av kokos. Jag valde att använda en av burkarna i denna bärkaka. Toppa med mer yoghurt och bär. 

I got to try Abbott & Kinney's coconut yogurt, which is made from coconut milk. It has a very good and gentle flavor of coconut. I chose to use one of the jars in this berry cake. Top the cakes with more yogurt and berries.


Berry Coconut Yogurt Cakes

2 egg whites
1 dl sukrin or other sweetener
10 drops Nustevia vanilla
2.5 tbsp coconut oil, melted and luke warm
125 ml coconut yogurt, Abbot & Kinney's
0.5 dl almond flour
2.5 tbsp coconut flour
1 tsp baking powder
1 dl mixed berries, I used frozen

Stir together egg whites, sugar and vanilla. Then add the coconut oil and yogurt and stir. Add the rest of the ingredients and mix well. Pour batter into 3 silicon molds, (7cm) and bake in 175 C degree oven for 30-35 minutes. 



Bär Kokosyoghurt Kakor

2 äggvitor
1 dl sukrin eller annat sötningsmedel
10 droppar Stevia vanilj
2,5 msk kokosolja, smält
125 ml kokosyoghurt, Abbot & Kinney’s
0,5 dl mandelmjöl
2,5 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl blandade bär, jag använde frysta

Rör ihop äggvita, socker och vanilj. Tillsätt sedan kokosolja och yoghurt och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i 3 silikonformar, (7cm) och grädda i 175 C graders ugn i 30-35 minuter.

Friday, February 19, 2016

De Taart van m'n Tante - Amsterdam

De Taart van m'n Tante kan väl översättas till "min mosters tårta" och är ett café beläget i De Pijp, Amsterdam. De serverar otaligt många tårtor och vi valde att smaka på två, chokladkaka med nötter och körsbär och ostkaka med smak av citron. De smakade helt ok, men inte mer. Jag föredrar mäktiga ostkakor och denna var för lätt för min smak. Om jag besöker caféet igen skall jag smaka på deras morotskaka. 

The taart van m'n Tante could be translated as "my aunt's cake" and teh cafe is located in De Pijp, Amsterdam. They serve many different cakes and we chose to try two of them, chocolate cake with nuts and cherries and cheesecake flavored with lemon. They tasted ok, but nothing more. I prefer dense cheesecakes and this was too light for my taste. If I visit the cafe again will I try their carrot cake.





Thursday, February 18, 2016

Cottage Cheese Pancakes

Även om jag gillar kvarg till frukost, så vill jag ibland variera mig och då tycker jag att plättar är gott. Gärna proteinrika med bär som topping. Vanligen gör jag dessa proteinplättar, men idag blev det dessa gjorda på grynost. Mycket goda och har man inte proteinpulver kan man nog utesluta det. 

I like to eat quark for breakfast, but sometimes it's nice to have something else instead and that's when I make pancakes. I like protein-rich pancakes topped with berries. Usually I do these protein pancakes, but today I made these using cottage cheese. Very delicious and if you don't have protein powder you can make them without it.



Grynostplättar

120 g grynost
1 äggvita
1 msk proteinpulver, kanel
0,5 msk fberhusk

Mixa allt med en stavmixer. Värm en stekpanna med kokosolja och stek 3-4 plättar på svag värme ca 4 minuter på båda sidor. Servera med t.ex bär.



Cottage Cheese Pancakes

120 g cottage cheese
1 egg white
1 tbsp protein powder, cinnamon
0.5 tbsp fiber husks

Mix everything with a hand blender. Heat a frying pan with coconut oil and fry 3-4 pancakes on low heat for about 4 minutes on each side. Serve with eg berries.

Wednesday, February 17, 2016

Breakfast Inspo

Idag inspirerar jag dig med frukostbilder från mitt instgramflöde. Jag heter hovkonditorn på instagram om du inte redan följer mig där. Yoghurt, bär, granola och jordnötssmör är mina favoriter för tillfället.

Today I inspire you with breakfast pictures from my instagram feed. My name is hovkonditorn on instagram if you do not follow me there. Yogurt, berries, granola and peanut butter are my favorites at the moment.








Tuesday, February 16, 2016

Cauliflower Protein Muffins

Kan du tänka dig att man kan baka med blomkål? Jag gjorde proteinmuffins med denna hemliga ingrediens som ingen kommer ana finns i dem. Du smakar inte blomkålen, utan du får en saftig kardemumma-vit chokladsmakande muffins som passar bra som mellanmål efter träningen. Jag utmanar alla att våga experimentera i köket, det är roligt och när man lyckas blir man förstås glad. 

Can you imagine that you can bake with cauliflower? I did protein muffins with this secret ingredient that no one will suspect is in them. You do not taste the cauliflower, but you get a moist cardamom-white chocolate flavored muffin that fits well as a snack after your workout. I challenge anyone to dare to experiment in the kitchen, it is fun and when you succeed you become happy.


Secret ingredient Protein Muffins

1.5-2 dl cauliflower rice
1 scoop of Fitnessguru Vanilla White chocolate protein powder
10 drops of Fitnessguru natural drops
1 egg white
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp ground cardamom

Pre-heat the oven to 175 C degrees. Put all the ingredients in a bowl and stir well. Pour the batter into two silicon molds (7cm) and bake for 12-15 minutes. 



Proteinmuffins med blomkål

1,5-2 dl blomkålsris
1 skopa Fitnessguru Vanilj Vit choklad proteinpulver
10 droppar Fitnessguru naturliga droppar
1 äggvita
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk mald kardemumma

Värm ugnen till 175 C grader. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om väl. Häll smeten i två silikonformar (7cm) och grädda i 12-15 minuter.

Monday, February 15, 2016

Cauliflower Patties

Blomkål är en fin grönsak som går att använda på många olika vis. Blomkålsrisotto är en favorit, så även pizzabotten på blomkål, recept här och här och nu gjorde jag små biffar på blomkål. Mycket goda och ett tips är att smaka av innan du blandar i ägget, så du kan justera kryddningen om så behövs. 

Cauliflower is a great vegetable that can be used in many different ways. Cauliflower risotto is a favorite, so even pizza crust made of cauliflower, recipe here and here and now I made small patties of cauliflower. Very yummy and a tip is to taste the mixture before you mix in the egg, so you can adjust the seasoning if necessary.



Cauliflower Patties 
12 pcs

5 dl cauliflower rice
0.5-1 dl parmesan cheese, grated
2 tbsp coconut flour
0.5 tbsp fiber husks
1 egg
1/4-0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika
pinch of black pepper

Stir together all the ingredients in a bowl. Heat a skillet with coconut oil / butter and form the batter into balls/small patties and fry on both sides about 4 minutes or until they are golden brown. 


Blomkålsbollar
12 st

5 dl blomkålsris
0,5-1 dl parmesanost, riven
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 ägg
1/4-0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprika
nypa svartpeppar

Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Värm en stekpanna med kokosolja / smör och forma smeten till bollar / små biffar och stek på båda sidor ca 4 minuter eller tills de är gyllenbruna.