En klassiker, kryddkakan! Passar bra året runt, men speciellt runt jul med sina goda kryddor. Jag vet inte om det har med åldern att göra :) men jag tycker mycket om sådana här mera enkla kakor. Det måste inte vara ett extra allt bakverk. Klart man ibland vill ha den mest mäktiga chokladkakan som finns, men det jag menar är att jag uppskattar det enkla också. 

A classic, spice cake! Ideal all year round, but especially around Christmas with its good spices. I do not know if it has to do with age :) but I like very much this kind of more simple cakes. It doesn't always have to be an extra everything cake. Of course you sometimes want the most chocolatey chocolate cake available, but what I mean is that I appreciate the simple too.


Kryddkaka

100 g smör, smält
125 g gräddfil
2 ägg
2 dl kokossocker
2 dl mjöl
0,5 dl mandelmjöl
2 tsk malen kanel
1,5 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kardemumma
1,5 tsk bakpulver

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker i en skål. Tillsätt det smälta smöret och gräddfil och blanda. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda i 175 C i ca 40 minuter. 



Spice Cake

100 g butter, melted
125 g sour cream
2 eggs
2 dl coconut sugar
2 dl flour
0.5 dl almond flour
2 tsp ground cinnamon
1.5 tsp ground ginger
1 tsp ground cloves
1 tsp ground cardamom
1.5 tsp baking powder

Melt the butter and let cool. Beat eggs and sugar in a bowl. Add the melted butter and sour cream and mix. Then mix in the remaining ingredients. Pour batter into a greased and floured baking pan. Bake at 175 C for about 40 minutes.