Saturday, December 31, 2016

Sacher Cake and Happy New Year

Gott Nytt ÅR! År 2016 har gått väldigt fort, vilket är både skrämmande och roligt. Vi har redan bott över ett år i Amsterdam och vi trivs väldigt bra. Jag uppskattar alla årstider och såhär års är den friska luften så skön. I Amsterdam har vi ingen riktig vinter, vi har endast haft några dagar då temperaturen varit under noll. Hoppas ditt gångna år varit bra och härmed vill jag önska dig ett gott nytt år.

Happy New Year! Year 2016 has gone very quickly, which is both scary and funny. We have already lived more than a year in Amsterdam and we really enjoy living here. I appreciate all the seasons, and this time of year the fresh, crisp air so nice. In Amsterdam, we have no real winter, we have only had a few days when the temperature was below zero. I hope your past year has been good, and hereby I wish you a happy new year. 


Sacherkaka

80 g smör, mjukt 
3/4 dl kokossocker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
30 g mörk choklad, smält
3/4 dl grädde
2 msk aprikossylt

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj och mjöla en liten kakform. Vispa smör och socker. Tillsätt ägget och vispa. Blanda i mjöl, mandelmjöl, kakaopulver och bakpulver. Tillsätt smält choklad, grädde och till sist blanda i aprikossylt. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Dekorera ev. med smält choklad.



Sacher Cake

80 g butter, soft
3/4 dl coconut sugar
1 large egg
1 dl wheat flour
1 dl almond flour
1 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder
30 g dark chocolate, melted
3/4 dl heavy cream
2 tbsp apricot jam

Preheat the oven to 175 C degrees. Grease and flour a small cake tin. Whisk butter and sugar. Add the egg and whisk a little more. Mix in the flour, almond flour, cocoa powder and baking powder. Add the melted chocolate, cream and finally mix in apricot jam. Pour batter into the cake tin and bake in middle of the oven for about 30 minutes. Let the cake cool. Decorate optionally with melted chocolate.

No comments:

Post a Comment