Saturday, December 24, 2016

Merry Christmas and Speculoos Cookie Butter Cookies

God Jul allesammans! Jag önskar er alla en fridfull jul!
Pepparkakor i någon form hör till julen och har man inte bakat traditionella pepparkakor kan man snabbt svänga ihop mjuka kex med smak av pepparkaka. Dessa kex har även choklad i sig. För choklad kan man aldrig få för mycket av. Jag har igen använt mig av speculoos kexsmör, som är så gott och passar så bra att baka med. I Holland äts speculoos kexsmör på en skiva bröd till frukost :) Ja, alla på sitt vis!

Merry Christmas everyone! I wish you all a happy Christmas!
Gingerbread are a big part of Christmas and if you don't have the time to make traditional gingerbread you can bake these bake these soft cookies with the taste of gingerbread in now time. The cookies have also chocolate in them, because one can never get too much of chocolate. I have again used speculoos cookie butter in the recipe, but it is so good and so well suited to bake with. In Holland speculoos cookie butter is eaten on a slice of bread for breakfast :).


Speculoos Cookie Butter Cookies
about 10 pcs

50 g butter, softened
0.5 dl Speculoos spread or other cookie butter
1 dl coconut sugar
1 small egg
1 3/4 dl flour
0.5 tsp speculoos spice
1/4 tsp baking powder
pinch of salt
1 dl chocolate chips

In a bowl beat together butter, speculoos spread and sugar until fluffy. Add the egg, and mix. Add the flour, baking powder, speculoos spice and salt. Stir in the chocolate chips. Cover and refrigerate for 1 hour. Preheat the oven to 175 C degrees. Scoop balls of dough onto a baking sheet. Bake for 8-10 minutes until just set, and the edges are golden brown. Remove from the oven and let cool completely.



Speculooskex
ca 10 st

50 g smör, mjukt
0,5 dl Speculoos spread eller annat kexsmör
1 dl kokossocker
1 litet ägg
1 3/4 dl mjöl
0,5 tsk speculooskrydda
1/4 tsk bakpulver
nypa salt
1 dl choklad chips

I en skål vispa ihop smör, speculoos och socker pösigt. Tillsätt ägg och blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver, speculooskrydda och salt. Rör i chokladchips. Täck degen och ställ i kylskåp i en timme. Värm ugnen till 175 C grader. Klicka bollar av degen på en plåt. Grädda i 8-10 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.

No comments:

Post a Comment