Monday, December 26, 2016

Licorice Chocolate Muffins

I julkalendern från Haupt fanns det i en lucka lakritsgranulat. En del av dem använde jag i dessa muffins. Min favorit choklad med lakritsbitar i är Fazers Lontoo rae. Har du smakat på den? Tyvärr hade jag inte den chokladen hemma när jag bakade dessa, men en annan god som jag hittade på Lidl i Amsterdam är en med små, små bitar av lakrits i och den chokladen har jag använt i receptet. Muffinsen blir så saftiga och goda och gillar man lakrits så kommer man även gilla dessa. Och dessa går att variera med annan choklad, varför inte t.ex mintkrokant?

In the Advent calendar from Haupt there was one day licorice granules. Some of them I used in these muffins. My favorite chocolate with licorice pieces is Fazer Lontoo Rae. Have you tried it? Unfortunately, I did not have that chocolate at home when I baked these, but another good that I found at Lidl in Amsterdam is a chocolate with small, small pieces of licorice, so that's what I have used in the recipe. The muffins are so moist and tasty and if you like licorice you will also like these. And you can vary the flavours by using different chocolates, why not e.g. mint?


Lakrits Chokladmuffins
5 st

50 g smör
1 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk lakritsgranulat från Haupt
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
0.5 dl mandelmjölk 
80 g lakritschoklad, hackad grovt

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i sockret. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fördela smeten mellan 5 muffinsformar och toppa med chokladbitar. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. Dom får gärna vara lite kladdiga inuti. 


Licorice Chocolate Muffins
5 muffins

50 g butter
1 dl coconut sugar
1 dl flour
0.5 dl almond flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp licorice granules from Haupt
0.5 tsp baking powder
1 egg
0.5 dl almond milk
80 g licorice chocolate, coarsely chopped

Melt the butter and let it cool. Stir in the sugar. Then mix in the remaining ingredients. Divide the batter between 5 muffin cups and top with chocolate pieces. Bake at 175 C for about 15 minutes. They may well be a little sticky inside.

No comments:

Post a Comment