Vill man inte stå och kavla pepparkakor är dessa skurna pepparkakor ett bra alternativ. De smakar precis som pepparkakor och är spröda och goda. Julafton närmar sig med stormsteg, har du allt klart inför jul? Och hur är det med julkänslorna? Jag har nog lite julkänslor och det hjälper att lägenheten doftar pepparkakor :) Jag önskar dig en fin dag!

If you do not have time to make real gingerbread or don't want to roll gingerbread these cut gingerbread are a good option. They taste like gingerbread and are brittle and good. Christmas is fast approaching, do you have everything ready for Christmas? And do you have Christmas feelings? I think I have a little Christmas feelings and it helps that the apartment smells of gingerbread :) I wish you a nice day!


Skurna Pepparkakor
25-30 st

0,5 dl sötmandel
50 g margarin eller smör
0,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap (fibersirap, Sukrin)
1,5 dl mjöl
3/4 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk bakpulver

Hacka sötmandeln fint. Rör smöret med socker och sirap. Rör ner mandel, mjöl, kryddor och bakpulver. Rulla degen till en rulle. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Sätt ugnen på 175˚C. Skär rullen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna.



Cut Gingerbread
25-30 pcs

0.5 dl almonds
50 g margarine or butter
0.5 dl granulated sugar
2 tbsp golden syrup (I used fiber syrup from Sukrin)
3/4 tsp gingerbread spice
0.5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp baking powder
1.5 dl flour, a little less

Chop the almonds finely. Stir the butter with the sugar and syrup. Stir in almonds, flour, spices and baking powder. Roll dough into a roll. Wrap it in plastic wrap and place in the refrigerator so that it gets really cold. Preheat the oven to 175C. Cut the roll into thin slices. Place them on baking trays lines with baking paper. Bake in the oven for 8-10 minutes. Let the cookies cool.