Att ibland variera den vanliga havregrynsgröten mot ugnsbakad gröt är gott. Konsistensen på gröten blir annorlunda då den bakas i ugn, den blir mera fast, lite som en kaka. Får man gröt över går den bra att förvara i kylskåp och värma upp senare. 

To sometimes vary the usual porridge to baked oatmeal is good. The consistency of the oatmeal is different when baked in the oven, it becomes more solid, a bit like a cake. If you have left-overs, keep it in the fridge and heat up later.



Ugnsbakad Gröt med Äpple och Kanel
2 portioner

2,5 dl havregryn
1 msk chiafrön
0.5 msk Love Arctic mald linfrö & havtorn
1 tsk kanel
1 tsk lucumapulver
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2,5 dl mandelmjölk 
1 msk fibersirap gold, Sukrin
1 äpple, rivet

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj en ugnsfast form med kokosolja. I en skål, blanda havregryn, chia, linfrö & havtorn, kanel, lucumapulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk, sirap och äpple. Häll blandningen i formen och grädda i 30 minuter eller tills gyllenbrun.


Baked Oatmeal with Cinnamon and Apple
2 servings

2.5 dl old-fashioned oats
1 tbsp chia seeds
0.5 tbsp Love Arctic milled flaxseed & buckthorn
1 tsp cinnamon
1 tsp lucuma powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2,5 dl almond milk
1 tbsp fiber syrup gold, Sukrin
1 apple, grated

Preheat the oven to 175 C degrees. Grease an ovenproof dish with coconut oil. In a bowl, mix oatmeal, chia, flaxseed & sea buckthorn, cinnamon, lucuma powder, baking powder and salt. Add milk, syrup and apple. Pour the mixture into the ovenproof dish and bake for 30 minutes or until golden brown.