Friday, October 14, 2016

Zoats - Zucchini Oats

Gröt är gott att äta till frukost nu när det är kallare ute. Zucchinigröt eller zoats som det också kallas är havregrynsgröt med riven zucchini i. Zucchinin bidrar inte med smak till gröten men ger mera volym och är ett enkelt sätt att få i sig grönsaker. Enkelt och gott! 

Porridge is good to eat for breakfast now, when it's colder outside. Zucchini porridge or zoats as it is also known is oatmeal with grated zucchini. The zucchini does not contribute flavor to the porridge but gives more volume and is an easy way to get in vegetables. Simple and delicious!


Zoats

1 1/4 dl oatmeal
a handful grated zucchini
2 dl almond milk
salt

Put oats, zucchini, water, and salt in a saucepan and simmer until most of the liquid is absorbed, about 10 minutes. Place cooked zoats in a bowl, top with berries.


Zucchinigröt

1 1/4 dl havregryn
en handfull riven zucchini
2 dl mandelmjölk 
salt

Lägg havregryn, zucchini, vatten och salt i en kastrull och låt sjuda tills det mesta av vätskan absorberats, ca 10 minuter. Lägg gröten i en skål och toppa med bär.

4 comments:

  1. Gjorde gröten i morse, använde kokosmandelmjölk o granatäpplekärnor. Var så gott och mättande. Dina recept är fantastiskt enkla men ack så smarriga. Tack!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad glad jag blir att höra. Tack snälla!

      Delete