Risotto is a real comfort food and is a suitable dish in the fall when you crave hearty and warming dishes. I added roasted butternut squash and parsley. Good! Do you have tips on yummy risotto? If I have left-over risotto I usually make patties.
2 portioner
1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta
0,5 msk kokosolja
2 dl risottoris
8 dl grönsaksbuljong
0,5 butternut pumpa, jag hade ugnsrostad
1 msk smör
0,5 dl parmesanost, riven
salt, efter smak
peppar, efter smak
persilja
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i kokosolja i en tjockbottnad kastrull eller en stor stekpanna. Tillsätt riset och låt det fräsa en stund. Häll på av den heta buljongen, en deciliter i taget allt eftersom vätskan kokar in i riset. Det här tar ca 20-30min. Låt inte all vätska koka in. När risotton nästan är klar, blanda i butternut squash, smör och ost. Smaka av och salta och peppra. Den färdiga risotton ska vara krämig. Servera genast!
Butternut Squash Risotto
serves 2
1 small red onion, chopped finely
1 garlic clove, chopped finely
0.5 tbsp coconut oil
2 dl risotto rice
8 dl vegetable broth
0.5 butternut squash, I used oven roasted
1 tbsp butter
0.5 dl parmesan cheese, grated
salt, to taste
pepper, to taste
parsley
Heat coconut oil in saucepan or in a large skillet. Add onion and garlic, cook for 2 minutes, then add the rice. When the rice has taken on a pale, golden color, pour in 1 dl broth to the rice, and stir until the broth is absorbed. Continue adding broth 1 dl at a time, stirring continuously, until the liquid is absorbed and the rice is al dente, about 20-30 minutes. Add butternut squash, butter, cheese, salt and pepper. Serve immediately!
3 Comments
Ja vi är ju smått risottotokiga så detta låter ju som ljuv musik i vår öron. En riktigt krämig otto är svårslaget:)
ReplyDeleteKramar till dej
Ja, krämigt och gott skall det vara :) Kram!
Delete3 Studies REVEAL How Coconut Oil Kills Belly Fat.
ReplyDeleteThe meaning of this is that you actually burn fat by eating Coconut Fat (including coconut milk, coconut cream and coconut oil).
These 3 studies from big medical magazines are sure to turn the conventional nutrition world upside down!