Risotto är en riktig comfort food och är en passande maträtt på hösten då man helst äter mättande och värmande rätter. Jag blandade i ugnsrostad butternutpumpa och persilja. Gott! Har du tips på en god risotto? Om jag någon gång får risotto över, brukar jag laga biffar av dem och de är också väldigt goda. 

Risotto is a real comfort food and is a suitable dish in the fall when you crave hearty and warming dishes. I added roasted butternut squash and parsley. Good! Do you have tips on yummy risotto? If I have left-over risotto I usually make patties.



Butternutpumpa Risotto
2 portioner

1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta 
0,5 msk kokosolja
2 dl risottoris 
8 dl grönsaksbuljong 
0,5 butternut pumpa, jag hade ugnsrostad
1 msk smör
0,5 dl parmesanost, riven
salt, efter smak
peppar, efter smak
persilja

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i kokosolja i en tjockbottnad kastrull eller en stor stekpanna. Tillsätt riset och låt det fräsa en stund. Häll på av den heta buljongen, en deciliter i taget allt eftersom vätskan kokar in i riset. Det här tar ca 20-30min. Låt inte all vätska koka in. När risotton nästan är klar, blanda i butternut squash, smör och ost. Smaka av och salta och peppra. Den färdiga risotton ska vara krämig. Servera genast!



Butternut Squash Risotto
serves 2

1 small red onion, chopped finely 
1 garlic clove, chopped finely  
0.5 tbsp coconut oil
2 dl risotto rice
8 dl vegetable broth
0.5 butternut squash, I used oven roasted 
1 tbsp butter
0.5 dl parmesan cheese, grated
salt, to taste
pepper, to taste
parsley

Heat coconut oil in saucepan or in a large skillet. Add onion and garlic, cook for 2 minutes, then add the rice. When the rice has taken on a pale, golden color, pour in  1 dl broth to the rice, and stir until the broth is absorbed. Continue adding broth 1 dl at a time, stirring continuously, until the liquid is absorbed and the rice is al dente, about 20-30 minutes. Add butternut squash, butter, cheese, salt and pepper. Serve immediately!