Friday, September 9, 2016

Quinoa Lentil Burgers

Smakrika quinoabiffar med få ingredienser. Om jag får över kokt quinoa lagar jag ofta biffar på resterna. Jag kryddade biffarna väldigt enkelt, men du kan som vanligt använda dina favoritkryddor. Ät dem som hamburgare eller med t.ex. kokt potatis och någon god sås.  

Tasty quinoa patties with few ingredients. If I get left-over cooked quinoa I often make patties of it. I seasoned the patties very simple, but you can normally use your favorite spices. Eat these as hamburgers or eg with boiled potatoes and a tasty sauce.


Quinoa Lentil Burgers
4 burgers

2 dl cooked quinoa
2 dl cooked brown lentils
1 dl grated zucchini and carrot
1 tsp ground flaxseed
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika powder
1/4 tsp salt
pinch of pepper

Mix quinoa and lentils with a hand blender. Add the rest of the ingredients and season to taste. Shape the mixture into four burgers and put them on a baking sheet lined with a oiled parchment paper. Bake at 175 C for 20-25 minutes. 

Quinoa Linsburgare
4 st

2 dl kokt quinoa
2 dl kokta bruna linser
1 dl grovt riven zucchini och morot
1 tsk malda linfrön
1/4 tsk vitlökspulver 
1/4 tsk paprikapulver 
1/4 tsk salt
nypa peppar

Blanda quinoa och linser med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och krydda efter smak. Forma blandningen till fyra burgare och sätt dem på en plåt klädd med ett oljat bakplåtspapper. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.

8 comments: