Godis med smak av hallon och lakrits har alltid varit min favorit och det är ju nog en klassisk smakkombination. Visst fanns det ett år en glögg med smak av lakrits och hallon? Men i alla fall så är det gott och goda är de i kex också. Har du bakat med hallon och lakrits, berätta gärna vad i så fall.  

Candy flavoured with raspberry and licorice has always been my favorite, and that's a classic flavor combination. If I remember correctly there was one year a mulled wine with flavors of licorice and raspberry, right? But in any case it's good and yummy also in these cookies. Have you baked with raspberries and licorice, please let me know what in that case.


Licorice Fudge Raspberry Cookies
8 pcs

45 g butter, softened
3/4 dl coconut sugar
2 tbsp stevia sugar
1 small egg
1.5 dl flour
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla powder
one pinch of salt
3-4 pcs soft licorice fudge, cut into chunks
fresh raspberries, chopped

Preheat oven to 175°C. Line a baking sheet with parchment paper. In a bowl stir the butter, coconut sugar, and stevia sugar together with a spoon. Add the egg and mix well. Then add the flour, baking powder, vanilla powder and salt, mixing until combined. Stir in the licorice fudge.
Take the dough with a cookie scoop or ice cream scoop and put on the baking sheet. Flatten the top of each cookie slightly and top with raspberries. Bake the cookies for 10-12 minutes, or until lightly browned. Let the cookies cool completely.


Lakritsfudge Hallonkex
8 st

45 g smör, mjukt
3/4 dl kokossocker
2 msk stevia-socker
1 litet ägg
1,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljpulver 
en nypa salt
3-4 st mjuk lakritsfudge, skuren i bitar
färska hallon, mindre bitar

Värm ugnen till 175 °C. Klä en plåt med bakplåtspapper. I en skål blanda smör, kokossocker och stevia-socker med en sked. Tillsätt ägg och blanda väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt, blanda. Rör i lakritsfudge.

Ta degen med en kexskopa eller glasskopa och sätt på bakplåten. Platta till kexen något och toppa med hallon. Baka kexen i 10-12 minuter, eller tills lätt bruna. Låt dem svalna helt.