Friday, August 5, 2016

Sweet Potato Bean Balls

Jag hade överbliven sötpotatispuré och en öppnad bönburk som behövde användas så jag gjorde dessa bullor :) Smaksätt med det du vill och smaka gärna på smeten så du vet om det behövs till av någon krydda. Smeten skall gå att rullas till bollar och jag valde att rulla dem i sesamfrön, men dem kan man utesluta. Om smeten känns för lös tillsätt lite mandelmjöl i gången tills du har en formbar smet. Jag gräddade mina i ugnen, men det går likaväl att steka dem i stekpannan.

I had leftover sweet potato puree and an opened can of beans that needed to be used so I made these balls :) Season the batter with spices of your choice and I recommend to taste the batter as you go so you know when it's good. The batter should be able to be rolled into balls and I chose to roll them in sesame seeds, but you can omit them. If the batter seems too loose, add a little almond flour until you have a shapeable mixture. I baked mine in the oven, but you can fry them in the pan too.


Sweet Potato Bean Balls

1 dl sweet potato puree
1 dl cannellini beans
1-2 tbsp almond flour
2 tsp fiber husk
sambal oelek
garlic powder
salt
black pepper

for coating sesame seeds

Mix all the ingredients in a bowl with a hand blender. Season to taste. Form the batter with wet hands into balls and roll them in sesame seeds. Put them on a baking sheet lined with oiled parchment paper. Bake in 180 C for 20 minutes.



Sötpotatis Bönbollar

1 dl sötpotatispuré
1 dl cannellini bönor
1-2 msk mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
sambal oelek
vitlökspulver
salt
svartpeppar

att rulla bollarna i: sesamfrön 

Blanda alla ingredienser i en skål med en stavmixer. Krydda efter smak. Forma smeten med våta händer till bollar och rulla dem i sesamfrön. Lägg dem på en plåt klädd med ett oljat bakplåtspapper. Grädda i 180 C i 20 minuter.

No comments:

Post a Comment