Tuesday, August 2, 2016

Mashed Avocado and Tomatoes on Rye Bread

Har du tur med dina avokadon? Med tur menar jag att du lyckas få hem en som är så där perfekt mogen och krämig? För det mesta har jag haft tur, men ibland tyvärr får man en som man helst inte äter för att den aldrig mognar eller så är det redan övermogen :)  När jag väl har en mogen och krämig avokado mosar jag den gärna och har den på en skiva mörkt bröd. Sedan toppar jag gärna brödet med tomatskivor och en nypa salt. Gott till mellanmål eller frukost. Vad använder du avokado till?

Are you lucky with your avocados? With luck, I mean that you manage to get one home from the store that is perfectly ripe and creamy? For the most part, I have been lucky, but sometimes, unfortunately, you get one that you prefer not to eat because it never gets ripe or it is already over ripe :) Once I have a ripe and creamy avocado I mash it happily on a slice of dark bread. Then I top the bread with slices of tomato and a pinch of salt. Delicious for a snack or breakfast. How do you eat your avocado?


2 comments:

  1. Här har vi alltid goda avokado,eftersom de växer här.Men nu är sesongen över,man hittar nog avokado,men de är mycket dyra nu och mindre goda,så jag väntar tills det blir sesong igen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vilken lyx :) men inte roligt när de är dyra.

      Delete