Wednesday, August 17, 2016

Chili sin Carne

Chili sin carne är en kryddstark maträtt och du väljer förstås själv hur stark du vill ha den. Jag använde olika bönor i min chili, men de kan bytas ut mot t.ex tofu eller quorn. 

Chili sin carne is a spicy dish and you choose of course how strong you want it. I used various beans in my chili, but they can be replaced with eg tofu or quorn.


Chili sin Carne

1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 dl chopped zucchini
1 dl chopped bell peppers
100 g corn
1 can of mixed beans
1 can of diced tomatoes
1-2 dl water
1 tsp ground cumin
0.5-1 tsp ground chili
salt
pepper
parsley

Fry the onion, garlic, zucchini and bell peppers in coconut oil in a pan. Add cumin and chili. Then add the corn, beans, tomatoes and water. Let simmer for 20 minutes. Season with salt, pepper and parsley.



Chili sin Carne

1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl hackad zucchini
1 dl hackad paprika
100 g majs
1 burk blandade bönor
1 burk tärnade tomater
1-2 dl vatten
1 tsk mald kummin
0,5-1 tsk mald chili
salt
peppar
persilja

Fräs lök, vitlök, zucchini och paprika i kokosolja i en kastrull. Lägg i kummin och chili. Tillsätt sedan majs, bönor, tomater och vatten. Låt sjuda i 20 minuter. Krydda med salt, peppar och persilja.

2 comments:

  1. Gott:) Här är fortfarande så varmt att jag äter hellst kall mat,men när det blir kyligare...

    ReplyDelete