Jag hade en blomkål hemma och ville göra något av den. Jag gjorde blomkålsris och tyckte att jag hade mycket när det blev 6 dl. Men efter värmningen och efter att jag pressat ur vätskan blev det inte så mycket kvar :) Men det blev två stycken bröd i alla fall. Och goda blev de, så jag får göra flera nästa gång. 

I had a cauliflower at home and wanted to make something of it. I made cauliflower rice and thought I had a lot when it was 6 dl. But after heating and after that I pressed out the liquid there was not much left :) But I still got two pieces of bread. And they were yummy, so I will do more next time.


Cauliflower Bread
2 pcs

1 small cauliflower
1 small egg, lightly beaten
30 g shredded parmesan cheese
1/8-1/4 tsp sea salt
pinch of black pepper

In a food processor mix the cauliflower florets into rice. Transfer the cauliflower rice (about 6 dl) to a microwave-safe dish and microwave for 6-7 minutes.
Place the cauliflower rice in a tea towel and squeeze out as much moisture as you can. Put the cauliflower rice to a bowl and add egg, parmesan, salt, pepper and mix. Line a baking sheet with parchment paper and spray it with oil. Shape the mixture into two circles or squares. Bake in 200 C for 15 minutes. Let cool.



Blomkålsbröd
2 st

1 liten blomkål
1 litet ägg, lätt vispad
30 g riven parmesanost
1/8-1/4 tsk havssalt
nypa svartpeppar

I en matberedare blanda blomkålen till ett ris. Överför blomkålsriset (ca 6 dl) till en skål och värm i micron i 6-7 minuter. Lägg blomkålsriset i en handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Sätt blomkålsriset i en skål och tillsätt ägg, parmesan, salt, peppar och blanda. Klä en plåt med bakplåtspapper och spraya den med olja. Forma blandningen till två cirklar eller fyrkanter. Grädda i 200 ° C i ca 15 minuter. Låt svalna.