Tuesday, July 26, 2016

Vegan Tofu Aioli

Att göra aioli på tofu funkar bra, du kan själv välja hur lös du vill ha den genom att tillsätta grönsaksbuljong efter smak. Jag använde en fast tofu men en mjuk funkar lika bra. Du kan smaksätta aiolin med curry eller vitlök eller någon annan krydda som faller dig i smaken. Den är god att servera till ugnsrostad sötpotatis. 

To make aioli with tofu works well, you can choose how loose you want it by adding vegetable broth to taste. I used a firm tofu but a soft will be fine as well. You can flavour the aioli with curry, or garlic or other seasoning to your taste. It's great together with oven roasted sweet potatoes.


Vegan Tofu Aioli

110 g tofu
1.5 tbsp lemon juice
1.5 tbsp vegetable broth
0.5-1 tbsp fiber syrup
1-2 tsp mustard
salt

Mix everything in a blender or with a hand blender.



Vegan Tofu Aioli

110 g tofu
1,5 msk citronjuice
1,5 msk grönsaksbuljong 
0,5-1 msk fbersirap 
1-2 tsk senap 
salt

Blanda allt i en mixer eller med en stavmixer.

4 comments:

  1. Tofu är nog så mångsidig ingredient:) Har också gjort majonäs med mjuk tofu för länge sedan .

    ReplyDelete
  2. Så gott, ailoi är ju mer eller mindre ett måste så här års :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Cecilia! Ja, visst är det gott :)

      Delete