Wednesday, July 20, 2016

Sweet Potato-Bean Burgers

Sötpotatis kan användas till mycket, inte bara som kokt eller ugnsrostad utan även i biffar, bakverk, som hummus, i våfflor... listan kan göras lång. Den här gången använde jag riven sötpotatis tillsammans med bönor i dessa biffar. Inget ägg behövs, de håller bra ihop. 

Sweet potatoes can be used for many purposes, not just as boiled or roasted but also in veggie patties, baked goodies, in hummus, in waffles ... the list goes on. This time I used grated sweet potatoe with beans in these patties. No eggs are needed, they keep well together.


Sweet Potato-Bean Burgers

olive oil
0.5 red onion, diced
1 garlic cloves, minced
1 dl grated sweet potato
3 dl canned cannellini beans, drained and rinsed
0.5 dl rolled oats
0.5 tsp paprika spice
salt 
pepper
sambal oelek to taste

Heat a frying pan and add olive oil, onion and garlic, sauté until golden. Add the grated sweet potato, sauté for another 5 minutes. Remove from the heat.
With a hand blender mash the beans and then add the oats and sweet potato-onion mixture. Stir well and form into 4 patties. Bake in 200 C degree oven for about 20-25 minutes.



Sötpotatis-Bönburgare

olivolja
0,5 rödlök, hackad
1 vitlöksklyftor, hackad
1 dl riven sötpotatis
3 dl cannellini bönor, avrunna och sköljda
0,5 dl havregryn
0,5 tsk paprikakrydda
salt
peppar
sambal oelek efter smak

Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja, lök och vitlök, fräs tills gyllene. Tillsätt riven sötpotatis, stek i ytterligare 5 minuter. Avlägsna från värmen.

Med en stavmixer mosa bönorna och lägg sedan i havregryn och sötpotatis-lök blandning. Rör om ordentligt och forma till 4 biffar. Grädda i 200 C graders ugn i ca 20-25 minuter.

2 comments:

  1. Åh, vad gott det ser ut och låter, tycker verkligen om Cannelinibönor. Kramar och hoppas du har en fin sommar!

    ReplyDelete