Du får väldigt saftiga muffins när du använder sötpotatispuré i smeten. När jag bakar med sötpotatis tycker jag om att blanda i kanel och den här gången använde jag kardemumma också, vilket blev gott. De här muffinsen är glutenfria och veganska.

You get very moist muffins when adding sweet potato puree in the batter. When I bake with sweet potatoes, I like to mix in cinnamon and this time I used ground cardamom as well, which was good. These muffins are gluten-free and vegan.



Muffins med sötpotatis
4 små muffins

3/4 dl sötpotatispure
2 msk kokossocker
1,5 msk mandelmjöl
1,5 msk kokosolja
1,5 msk mandelmjölk
1 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk bakpulver
3/4 tsk fiberhusk
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
1/4 tsk vaniljpulver

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Fördela smeten i silikonmuffinsformar och grädda dem i 175 C i ca 20 minuter. Låt kallna. 




Muffins with Sweet Potatoes
4 small muffins

3/4 dl sweet potato puree
2 tbsp coconut sugar
1.5 tbsp almond flour
1.5 tbsp of coconut oil
1.5 tbsp almond milk
1 tsp apple cider vinegar
0.5 tsp baking powder
3/4 tsp fiberhusk
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
1/4 tsp vanilla powder

Mix all ingredients in a bowl. Divide the batter into silicone muffin cups and bake in 175 C oven for about 20 minutes. Allow to cool.