Monday, June 27, 2016

Hamburger Buns, LCHF

Jag kan tänka mig att grillarna går heta nu i sommar och många av er grillar säkert hamburgare. Jag hittade ett recept på goda hamburgerbröd här. De är väldigt mättande då de innehåller både mandelmjöl och kokosmjöl. 

I can imagine that many of you are barbecuing this summer and many of you surely make burgers. I found a recipe for good hamburger buns here. They are very filling because they contain both almonds flour and coconut flour.


Hamburgerbröd
2 st

2 ägg
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
1 msk sesamfrön + lite till garnering
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver
ca 1 krm salt

Vispa äggen riktigt tjockt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med kokosoljan. Blanda om väl men med lätta tag så luftigheten i äggsmeten bevaras. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Blöt handen och forma smeten till runda bullar. Strö på sesamfrön och grädda i 200º i 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.



Hamburger Buns
2 pcs

2 eggs
3 tbsp almond flour
2 tbsp coconut flour
2 tbsp coconut oil
1 tbsp sesame seeds + some for garnish
0.5 tbsp psyllium husk
0.5 tsp baking powder
1 pinch salt

Beat the eggs really thick with an electric mixer. Mix the dry ingredients and stir into the egg mixture together with coconut oil. Mix well. Click the batter on a parchment paper using two spoons. With wet hands shape the mixture into round buns. Sprinkle with sesame seeds and bake at 200º for 10 minutes in the middle of the oven. Let cool on a rack.


No comments:

Post a Comment