Tofu i sig har inte så mycket smak, men när man kryddar ordentligt så blir det riktigt gott. I denna sås har jag smulat ner tofun, så det blir lite som en bolognesesås. Jag gillar mina såser mera tjocka, men vill man ha en mera lös sås så ökar man bara på grädden och tomatsåsen.  

Tofu in itself has not much taste, but when you season it properly it gets really good. In this sauce, I crumbled the tofu, so it becomes a bit like a bolognese sauce. I like my sauce thick, but if you want a more loose sauce increase the cream and tomato sauce.


Tofu-Grönsakssås

1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 liten zucchini, riven
1 liten röd paprika, tärnad
250 g fast tofu, smulad
1-2 dl sojagrädde
1-2 dl tomatsås
salt
peppar 
chili

Hetta upp en stekpanna med kokosolja. Lägg i lök och vitlök och stek en minut. Tillsätt zucchini, paprika och tofu, stek i 5 minuter. Blanda ner sojagrädde och tomatsås och låt sjuda 10 minuter. Krydda efter smak. Servera med pasta eller zucchininudlar.



Tofu Vegetable Sauce

1 red onion, finely chopped
1 clove garlic, finely chopped
1 small zucchini, grated
1 small red bell pepper, diced
250 g firm tofu, crumbled
1-2 dl soy cream
1-2 dl tomato sauce
salt
pepper
chili

Heat a frying pan with coconut oil. Add the onion and garlic and cook for one minute. Add the zucchini, peppers and tofu, stir-fry for 5 minutes. Mix in the soy cream and tomato sauce and simmer for 10 minutes. Season to taste. Serve with pasta or zucchini noodles.