Konstigt det här med vissa maträtter som man tycker mycket om men man glömmer bort att laga. Eller så är det på det viset att man har så många favoriträtter att man inte hinner laga alla och så vill man ju testa nya också. Ja, ni hör ju vilket problem jag har, haha. Så idag bjuder jag på en maträtt som jag kom på att jag lagar alltför sällan, enchiladas. Det här är comfort food när den är som bäst. 

Isn't it strange that you have foods you really like but you don't make them. Or is it that you have so many favorite dishes that you do not have time to cook them all and then you also want to try new dishes. Yes, you can hear my problems, haha. So today I give you a recipe for enchiladas, that I realised I had not made in ages. This is comfort food at its best.


Tofu Pesto Enchiladas

8-10 st fullkornstortilla
400 g fast tofu, avrunnen och smulad
1 burk linser, avrunna och sköljda
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1-2 msk pesto
sambal oelek efter smak
salt
peppar

ca 4 dl tomatsås
riven ost

Värm ugnen till 175 ° C. Mixa tofu, linser, lök och vitlök med en stavmixer. Tillsätt pesto, sambal oelek, salt och peppar efter smak. Bred blandningen på tortillas och rulla ihop och lägg dem i en ugnsform som du lagt lite av tomatsåsen i botten på.   Häll på sås, ev. kan du spara en del av såsen till serveringen senare. Strö på riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan servering.


Pesto Tofu Enchiladas

8-10 wholewheat tortillas
400 g firm tofu, drained and crumbled
1 can of lentils, drained and rinsed
1 onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1-2 tbsp pesto
sambal oelek to taste
salt
pepper

about 4 dl tomato sauce
grated cheese

Preheat oven to 175 ° C. Mix the tofu, lentils, onions and garlic with a hand blender. Add the pesto, sambal oelek, salt and pepper to taste. Spread the mixture on the tortillas and roll up and place them in a baking dish that you put a bit of tomato sauce in the bottom of. Pour over the sauce, you can save some of the sauce for serving later. Sprinkle with grated cheese. Bake in the oven for about 20 minutes. Let cool slightly before serving.