Saturday, May 21, 2016

Coconut Lentil Soup

En god linssoppa med smak av kokos och hetta från röd currypasta. Krydda enligt dina smaklökar och vill du inte ha hetta i soppan går det att utesluta currypastan. 

A good lentil soup with taste of coconut and heat from red curry paste. Season the soup according to your taste buds and you id you don't want the heat in the soup, you can exclude the curry paste.


Coconut Lentil Soup
4 portions

0.5 tbsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
3.5 dl red lentils
6 dl water
2 dl coconut milk
2 tbsp tomato paste
red curry paste
curry
salt

Peel and chop the onion and garlic. Heat a pan and add oil, onion and garlic. Stir-fry for a minute. Add the rest of the ingredients and let simmer for 20 minutes. Add more water/coconut milk if the soup is too thick for your liking.



Kokos-linssoppa
4 portioner

0,5 msk kokosolja
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3,5 dl röda linser
6 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 msk tomatpuré
röd currypasta
curry
salt

Skala och hacka lök och vitlök. Värm en kastrull och tillsätt olja, lök och vitlök. Stek i en minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt mer vatten/kokosmjölk för en lösare soppa.

2 comments: