Kardemumma är en krydda jag tycker mycket om och den är väldigt god att ha i bullor, men också i muffins som i dagens recept. Vill du göra muffinsen glutenfria byter du bara ut speltmjölet till ett glutenfritt mjöl och proteinpulvret går att utesluta. Och som alltid kan man använda vanligt vitt socker eller varför inte kokossocker istället för sukrin.

Cardamom is a spice I like very much and it's very good in sweet buns, but also in muffins as in today's recipe. If  you want to make gluten-free muffins, just replace the spelt flour to a gluten-free flour and the protein powder can be excluded. And as always, you can use plain white sugar or why not coconut sugar instead of Sukrin.


Kardemumma-Syltmuffins
3 st

1/4 dl speltmjöl 
1/4 dl mandelmjöl (fettreducerat, Sukrin)
30 g Sukrin
2,5 msk vanilj proteinpulver
1 msk psylllium
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
en nypa salt 
1 stort ägg
0,5 dl ljummet vatten

sockerfri sylt

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa i ägget och vattnet och vispa några minuter. Låt smeten stå i 5 minuter. Fyll muffinsformar med smeten och toppa med sockerfri sylt. Grädda i 175 C grader ca 12 minuter. 



Cardamom Jam Muffins
3 pc

1/4 dl spelt flour
1/4 dl almond flour (fat reduced, Sukrin)
30 g Sukrin
2.5 tbsp vanilla protein powder
1 tbsp psylllium
0.5 tsp baking powder
1 tsp cardamom
a pinch of salt
1 large egg
0.5 dl lukewarm water

sugar-free jam

Mix the dry ingredients in a bowl. Add in the egg and water and whisk a few minutes. Let sit for 5 minutes. Fill muffin cups with the batter and top with sugar-free jam. Bake at 175 C degrees for  about 12 minutes.