Jag kan än idag drömma om en god nudelrätt jag åt på ett bröllop i Singapore. Den heter Ee-Fu noodles och serveras vid bröllop och andra festligheter. Den smakade så gott av sesam och innehöll svamp. Jag har inte själv lyckats laga den, men genom att använda sesamolja får man en god smak på nudlarna. Var försiktig med sesamoljan för den är stark och för mycket gör att det inte alls blir gott. Så därför rekommenderar jag att man smakar sig fram. Har du ätit någon maträtt utomlands, på restaurang eller hemma som du drömmer om?

I can still dream of a good noodle dish I ate at a wedding in Singapore. It's called Ee-fu noodles and is served at weddings and other celebrations. It tasted so good of sesame and contained mushrooms. I have not myself been able to make that dish, but by using sesame oil you get a good flavour to the noodles. Be careful with the sesame oil for it's strong and too much makes it bitter and not good. So therefore I recommend that you taste your food while making it. Have you eaten any dish abroad in a restaurant or at home that you dream of?



Grönsaks-Sesamnudlar

nudlar för två personer
1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
5 champinjoner, skivad
1 liten paprika, strimlad
20 cm zucchini, strimlad
vegetarisk buljong / vatten 
sojasås
sesamolja
salt, vid behov

Stek lök och vitlök i olja (jag hade en smaksatt med ingefära, vitlök och lök) några minuter. Tillsätt grönsakerna och häll över buljong, så att den täcker grönsakerna och stek några minuter. Blanda sedan i de kokta nudlarna och smaksätt med sojasås och sesamolja. Låt sjuda tills nästan all vätska absorberats.


Veggie Sesame Noodles

noodles for two people
1 small red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
5 mushrooms, sliced
1 small bell pepper, shredded
20 cm zucchini, shredded
vegetarian broth / water
soy sauce
sesame oil
salt, if needed

Fry the onion and garlic in oil (I had one flavored with ginger, garlic and onion) for a couple of minutes. Add the vegetables and pour over the broth so that it covers the vegetables and fry for a few minutes. Then mix in the cooked noodles and season with soy sauce and sesame oil. Simmer until almost all liquid is absorbed.