Om du inte har testat att ha jordnötssmör i maträtter är det dags nu. Jordnötssmör är ju väldigt gott i bakverk, i smoothies, i chiapudding och till yoghurten, men passar också väldigt bra att ha i mat. Denna grönsaksröra blir så krämig och god, just p.g.a. jordnötssmöret, mums. Krydda enligt smak och tycke. 

If you have not tried peanut butter in the savoury dishes, now is the time. Peanut butter is very good in pastries, smoothies, in chia pudding and yogurt, but is also very good to when added to your food. This vegetable stir fry becomes so creamy and delicious, yum. Season to your own taste and liking.


Zucchini Noodle Veggie Stir Fry

1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 bell pepper, sliced
a few broccoli florets
1 zucchini, noodles
1-2 tbsp peanut butter
lemon juice
water
chili
salt

In a skillet heat coconut oil and fry onion and garlic for a few minutes. Then add bell peppers, broccoli, peanut butter, a dash of water and lemon juice and let fry for a couple of minutes. Add the zucchini noodles fry for another 10 minutes. 


Grönsaks-Zucchininudlar i Jordnötssås

1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta , hackad
1 paprika, skivad
några broccolibuketter 
1 zucchini, nudlar
1-2 msk jordnötssmör
citronsaft
vatten
chili
salt

I en stekpanna värm kokosolja och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt sedan paprika, broccoli, jordnötssmör, en skvätt vatten och citronsaft och stek i ett par minuter. Tillsätt zucchini-nudlar och stek i ytterligare 10 minuter.