Tuesday, March 1, 2016

Seed Crispbread, gluten-free

Fröknäcke är så gott och nästan lite beroendeframkallande. Det här är receptet jag använder mig av nuförtiden och enklare blir det inte. Visst har du bakat fröknäcke?

Seed crispbread is so good and almost a bit addictive. This is the recipe I use nowadays and it doesn't get easier than this. Have you baked seed cripsbread? If not, now is the time :)



Fröknäcke

1,5 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
5 msk psylliumhusk
5 dl vatten
3/4 tsk salt
toppa med flingsalt

Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå 10 minuter. Fördela blandningen tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar och strö på flingsalt.  Grädda i 150 C grader i 60 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i bitar. Ställ in i ugnen igen för ytterligare 15-20 minuter. 


Seed Crispbread

1.5 dl pumpkin seeds
1.5 dl sunflower seeds
1 dl sesame seeds
5 tbsp psyllium husks
5 dl water
3/4 tsp salt
top with sea salt flakes 

Mix all ingredients in a bowl. Let sit for 10 minutes. Spread the mixture thinly on two baking sheets lined with parchment paper and top with sea salt. Bake at 150 degrees C for 60 minutes. Remove from the oven and cut into pieces. Place in the oven again for another 15-20 minutes.

2 comments: