Saturday, March 12, 2016

Muffins with Sweet Potatoes

Att baka med sötpotatis resulterar i saftiga och goda bakverk. Jag gör min egen sötpotatispuré genom att koka potatisen och sedan mixar jag den med en stavmixer. På senaste tid har jag bakat mycket med både jordnötssmör och proteinpulver för att jag tycker att det är gott. Men gillar man inte jordnötssmör kan man använda t.ex. mandelsmör eller solrosfrösmör och istället för proteinpulver kan man använda mera kokosmjöl. Det roliga är att du kan experimentera och behöver inte använda samma ingredienser som i receptet. Ibland kanske det inte blir som man tänkt, men man lär sig med tiden vad som passar och inte passar. Lycka till!

To bake with sweet potatoes results in moist and tasty pastries. I make my own sweet potato puree by cooking the potatoes and then I mix them with a hand blender. Lately I have been  baking a lot with both peanut butter and protein powder because I think it's good. But if you don't like peanut butter you can use eg almond butter or seed butter and instead of protein powder you can use more coconut flour. The funny thing is that you can experiment and do not have to use the same ingredients as in the recipe. It may not turn out as expected, but you learn over time what works and what doesn't work. Good luck!


Muffins med Sötpotatis
5 st

85 g sötpotatispuré
1 msk jordnötssmör
0,5 msk kokosolja, smält
40 g äggvita
15 g vanilj proteinpulver (Muscletech phase 8)
2 msk kakao 
3/4 msk kokosmjöl
0,5 msk sukrin
0,5 tsk bakpulver
10 droppar stevia vanilj
chokladbitar

Blanda alla ingredienser i en skål och fyll 5 små silikonmuffinsformar med smeten. Grädda i 175 C grader i 10 minuter. Låt svalna. 


Muffins with Sweet Potatoes
5 pcs

85 g sweet potato puree
1 tbsp peanut butter
0.5 tbsp coconut oil 
40 g egg whites
15 g vanilla protein powder (Muscletech Phase 8)
2 tbsp cocoa
3/4 tbsp coconut flour
0.5 tbsp sukrin
0.5 tsp baking powder
10 drops of stevia vanilla
chocolate pieces

Mix all ingredients in a bowl and spoon the batter in 5 small silicone muffin cups. Bake at 175 degrees C for 10 minutes. Let cool.

2 comments: