Wednesday, January 13, 2016

Gingerbread Cuts

Dessa pepparkakssnittar bakade jag tillsammans med min systerson då vi var i Finland på julen. De blir ljuvligt sega och goda. Vill man inte ha pepparkakssmak på dem kan man utesluta kryddan eller använda någon annan krydda istället. Goda i vilket fall som helst. 

These pepparkakssnittar I baked with my sister when we were in Finland at Christmas. They become deliciously chewy and tasty. If you do not want to use gingerbread spice, you can omit it or use any other spice instead. 



Pepparkakssnittar

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
2 msk mörk sirap 

Sätt ugnen på 175 C grader. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en massa. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bakpulver och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, 30 cm. Lämna utrymme mellan längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen i 12–15 min. Snitta längderna i sneda bitar när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.


Gingerbread Cuts

100 g butter, unsalted
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla
2.5 dl flour
2.5 tsp gingerbread spice
0.5 tsp baking powder
2 tbsp dark syrup

Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together butter, sugar and vanilla sugar to a pulp. Mix together flour, gingerbread spice and baking powder and stir it together with syrup into the butter mixture. Mix everything together into a dough.

Divide the dough into two pieces and roll them into lengths of 30 cm. Leave space between the lengths on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake them in the oven for 12-15 minutes. Cut the lengths into pieces when they come out of the oven. Let them cool on the baking sheet.

No comments:

Post a Comment