Brysselkål är något jag börjat tycka om i vuxen ålder. På julafton serverade vi stekt brysselkål med lök och om man vill kan man toppa med dem med nötter. Så gott! 

Brussels sprouts is something I started to like as an adult. On Christmas Eve we served fried Brussels sprouts with onions and if you want you can top them with nuts. So good!


Stekt Brysselkål

400 g brysselkål
1 röd lök, hackad
kokosolja eller smör
salt
peppar

Ansa brysselkålen och koka den i vatten i 4 minuter. Häll av vattnet. Dela brysselkålen på mitten. Smält kokosolja eller smör i en stekpanna och lägg ner kål och lök. Stek på medelhögvärme ca 6 min. Krydda med salt och peppar. Lägg upp kål och lök på ett fat och toppa med t.ex. nötter.



Fried Brussels Sprouts

400g brussels sprouts
1 red onion, chopped
coconut oil or butter
salt
pepper

Trim the sprouts and boil them in water for 4 minutes. Drain the water. Cut the sprouts in half. Melt the coconut oil or butter in a skillet and add the sprouts and onion. Fry on medium heat for about 6 minutes. Season with salt and pepper. Put the sprouts and onion on a platter and top with eg nuts.