Sunday, January 3, 2016

Cauliflower Cheese Tortilla

Blomkål är en trevlig grönsak och den går att använda på så många olika vis. Den här gången använde jag blomkål för att göra tortilla och de blev mycket goda. Man knappast vet att det är blomkål man äter. Jag rekommenderar att man använder en stark ost som ger mycket smak. 

Cauliflower is a nice vegetable and it can be used in so many different ways. This time I used cauliflower to make tortilla and they turned out very good. You hardly know it's cauliflower you're eating. I recommend using a strong cheese that gives a lot of flavor.


Cauliflower Cheese Tortilla

200 g cauliflower rice
2 small eggs
1 dl grated cheese (I used parmesan and herb cheese)
a pinch of salt
pepper
oregano

Make cauliflower rice by processing it in a food processor or use a grater. Add the eggs, cheese and spices of your choice. With the back of a spoon spread the batter into 3 circles on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175 C for about 12 minutes. 


Blomkål-Ost Tortilla

200 g blomkålsris
2 små ägg
1 dl riven ost (jag använde parmesan och örtost)
en nypa salt
peppar
oregano

Gör blomkålsris genom att mixa det i en matberedare eller använd ett rivjärn. Tillsätt ägg, ost och kryddor. Med baksidan av en sked sprid ut smeten till 3 cirklar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka vid 175 C under ca 12 minuter.

2 comments:

  1. Jag älskar blomkål! Särskilt när den har mycket tuggmotstånd kvar!

    Kram Jenny

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, blomkål är gott och kan användas till mycket. Kram!

      Delete