Tuesday, January 5, 2016

Aubergine Boats

Jag funderade en stund på vad jag skall kalla denna matträtt och kom på att de är ju båtar lastade med god fyllning. Så de fick bli auberginebåtar :) Jag har inga exakta mått, men det behövs verkligen inte, då du blandar ihop fyllningen och smakar efterhand och tillsätter det du vill ha i fyllningen. Detta är än ett recept i kategorin enkelt och gott! Önskar dig en fin dag!

I pondered a while on what I would call this dish and realized that they're boats loaded with good filling. So I present to you, aubergine boats :) I do not have exact measurements,  but you don't really need that, you mix the filling and season to taste and you can add what you want in the filling. This is one more recipe in the category of easy and delicious! I wish you a nice day!


Aubergine Boats

aubergine, halved lengthways
oil
ricotta
parmesan
garlic
salt
pepper
tomato slices
grated cheese

Heat the oven to 180C. Wash the aubergines and cut them in half lengthways. Make a few slits in the flesh of the aubergines. Drizzle oil over the aubergine halves and bake in the oven for 40 mins until softened. Meanwhile, mix ricotta with parmesan and spices and slice the tomato. Put the ricotta mixture, tomato slices and grated cheese on top of the aubergine. Return to oven for another 5-10 mins or until the cheese has melted. Serve with spinach or green salad.


Auberginebåtar

aubergine, halverade på längden
olja
ricotta
parmesan
vitlök
salt
peppar
tomatskivor
riven ost

Värm ugnen till 180 ° C. Tvätta aubergine och dela dem på längden. Med en kniv gör några snitt i köttet på auberginerna. Ringla över olja och baka i ugnen i 40 minuter tills de mjuknat. Blanda ricotta med parmesan och kryddor och skiva tomaten. Lägg ricottablandningen, tomatskivor och riven ost ovanpå auberginerna. Ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter eller tills osten har smält. Servera med spenat eller grönsallad.

6 comments:

  1. Alltså, till och med Anki som inte är någon större fan av aubergine blir galet sugen på dessa båtarna! Ser och låter ljuvligt gott, helt i vår smak.

    Kram på dej, och en riktigt fin fortsättning till dej Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så roligt att höra och tack detsamma!
      Kram

      Delete
  2. De åkte in i ugnen nu. Men i brist på annan ost, så provar jag med grynost. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad kul och grynost blir nog också gott!

      Delete
    2. Ja de blev jättegott med lite oregano på för lite extra pizza-feeling. Tack för ett bra recept!

      Delete
    3. Tack, så roligt att du tyckte om dem!

      Delete