Tuesday, December 1, 2015

Cinnamon Crumb Cakes

Jag gillar kakor och muffins som har smul på toppen, det ger det där lilla extra. Dessa kakor är smaksatta med kanel och är både gluten- och sockerfria. 

I like cakes and muffins that have crumb on top, it gives that little extra to a baked goodie. These cakes are flavored with cinnamon and are both gluten-free and sugar free.


Cinnamon Crumb Cakes
2 pcs

1 1/4 dl almond flour
2.5 tbsp erythritol
0.5 tsp cinnamon
2 tbsp butter, cold

2 tbsp cream cheese
0.5 egg
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp baking powder

In a bowl stir together almond flour, erythritol and cinnamon. Add cold butter and mix. Take 1/3 of the mixture aside. To the rest of the mixture add cream cheese, egg, vanilla and baking powder. Pour the batter into two silicon molds (á 7 cm) and top with the crumb you put aside. Bake at 175 C degrees for 25-30 minutes. 


Kanelsmulkakor
2 st

1 1/4 dl mandelmjöl
2,5 msk erytritol
0,5 tsk kanel
2 msk smör, kallt

2 msk färskost
0,5 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 tsk bakpulver

I en skål rör ihop mandelmjöl, erytritol och kanel. Tillsätt kallt smör och blanda. Ta 1/3 av blandningen åt sidan. Till resten av blandningen tillsätt färskost, ägg, vanilj och bakpulver. Häll smeten i två silikonformar (á 7 cm) och toppa med smulblandningen. Grädda i 175 C grader i 25-30 minuter.

2 comments: