Wednesday, November 18, 2015

Spinach Cheese Pie, gluten-free

Ostpaj är gott och det är också ostpaj med spenat i :) Vill man variera en vanlig ostpaj, så finns det många möjligheter. Varför inte tillsätta pesto, soltorkad tomat, dill...alternativen är många. Ta det du tycker om. 

I natt har jag varit vaken en hel del då det stormat. Men just nu känner jag mig pigg efter en skön löprunda. Den här friska luften gör mig så otroligt glad och jag uppskattar det verkligen. Hoppas du får en fin dag!

Cheese pie is good and so is also cheese pie with spinach :) If you want to vary a plain cheese pie, there are many possibilities. Why not add pesto, sundried tomato, dill... the options are many. Use what you like.


Last night I did not sleep very well, because of the storm. But right now I feel refreshed after a good run. This fresh air  makes me so incredibly happy and I really appreciate it. Hope you have a nice day!


Spenat-Ostpaj

pajskal
50 g smör, kallt
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 ägg

fyllning
3 ägg
ca 250 g ost, riven
2 dl grädde
0.5 tsk salt
nypa svartpeppar
stekt spenat, efter smak

För pajskalet blanda smör, mandelmjöl, fiberhusk och salt till en smulig massa. Ha sedan i ägget och blanda tills allt är kombinerat. Tryck degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen för 10 minuter. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter. 

Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med. t.ex. tomatskivor. Grädda nu i 200 C grader ca 25 minuter.


Spinach Cheese Pie

pie crust
50 g butter, cold
3 dl almond flour
1 tbsp psyllium
1 pinch of salt
1 egg

filling
3 eggs
250 g cheese, grated
2 dl heavy cream
0.5 tsp salt
pinch of black pepper
fried spinach, to taste

For the pie crust mix the butter, almond flour, psyllium and salt into a crumbly mixture. Add the egg and mix until well combined. Press the dough in a pie tin with removable rim. Place in the freezer for 10 minutes. Bake the pie crust in 175 degrees C oven for 10 minutes.

Mix all ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with. e.g. tomato slices. Bake now in 200 degrees C for about 25 minutes.

No comments:

Post a Comment