Thursday, November 5, 2015

Melanzane di Parmigiana

Melanzane di Parmigiana är en enkel rätt, men så otroligt god. Jag skivar auberginen och penslar dem med olja och kryddar med salt och svartpeppar. Rostar sedan skivorna i ugn för 20-30 minuter i 175 C grader. Lägg ett lager av aubergine i en ugnsform och täck dem med tomatsås, som du gjort själv eller köpt i affären. Strö på riven ost och gör ytterligare två lager av allt. Skjuts in i ugnen på 175 C grader i 30 minuter. Servera med en god sallad. 

Melanzane di Parmigiana is a simple dish, but so incredibly good. I slice the eggplant and brush them with oil and season with salt and black pepper. Roast the aubergine slices in the oven for 20-30 minutes at 175 C. Put a layer of aubergine in a baking dish and cover them with tomato sauce, which you have made yourself or bought at the store. Sprinkle on grated cheese and make two more layers of everything. Put into the oven at 175 degrees C for 30 minutes. Serve with a good salad.


4 comments:

  1. Mm så gott och lätt! Älskar göra gratänger & liknade med aubergine. Perfekt att göra storkok på och ha i frysen.
    :)

    ReplyDelete
  2. Mums!! En rätt helt i min smak, Italienfan som jag är. Ser att ni flyttat tillbaka till Amsterdam. Oj vad ni rör er över klotet! Kan tänka mig att det är lite svalare på dessa breddgrader än det var i Singapore. Hoppas ni ska få det bra, ni är ju "nygamla" i stan, så det blir kanske inte så stor omställning. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, vi är tillbaka i Amsterdam och det känns mycket bra. Vi är närmare vår familj och vänner i Finland. Och just nu njuter vi av den friska och fräscha luften. Kram!

      Delete