Monday, October 26, 2015

Vegan and Gluten-Free Cardamom Cookies

Kardemumma är en smak jag tycker mycket om. Inte endast i bakverk utan också i chiapudding, smoothies och i maträtter. Dessa kex blev så där härligt sega och mjuka och smakar mandel och kardemumma. Gott till en kopp te på kvällen framför tv:n. De är glutenfria och passar även veganer. 

Cardamom is a taste I like very much. Not only in baked goodies but also in chia pudding, smoothies and food. These cookies are chewy and soft and have a taste of almonds and cardamom. Good with a cup of tea in the evening in front of the TV. They are gluten free and suitable for vegans.


Cardamom Cookies
8 pcs

1 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
0.5 tsp baking powder
2 tbsp coconut oil
0.5-1 tbsp water
0.5 tsp vanilla extract
15 drops of NuStevia vanilla
1/4 tsp cardamom 
pinch of salt

Mix all the ingredients in a bowl and shape into small cookies. Bake at 175 C degrees for 8 minutes. Let cool.


Kardemummakex
8 st

1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk kokosolja
0,5-1 msk vatten
0,5 tsk vaniljextrakt
15 droppar vanilj stevia (NuStevia)
1/4 tsk kardemumma
nypa salt

Blanda alla ingredienser i en skål och forma till små kakor. Baka i 175 grader C i ca 8 minuter. Låt svalna.

No comments:

Post a Comment