Sunday, October 18, 2015

Pepper Sauce

Jag associerar pepparsås med kött, men vet ni vad, såsen passar mycket väl med vegetariska biffar också. Jag tror faktiskt att det här var första gången jag gjorde pepparsås :) bättre sent än aldrig och hur gott är det inte med en krämig, pepprig sås. 

I associate pepper sauce with meat, but you know what, the sauce ges very well with vegetarian patties too. I actually think this was the first time I made pepper sauce :) Better late than never, and how delicious it is not with a creamy, peppery sauce.


Pepparsås

1 liten rödlök, finhackad
2,5 dl vispgrädde
0,5 tärning veg. buljong
1 skvätt soya 
peppar av olika slag, efter smak

Fräs löken i kokosolja eller smör i en kastrull några minuter. Rör ned peppar (t.ex. svartpeppar och grönpeppar) och stek med löken en stund. Häll på grädden och låt koka upp. Smula i buljongtärning och en skvätt soya. Låt sjuda länge så såsen blir tjock. Smaka av med ev. salt och mera peppar.


Pepper Sauce

1 small red onion, finely chopped
2.5 dl cream
0.5 cube veg. stock
1 dash soya
pepper of various kinds, to taste

Fry the onions in coconut oil or butter in a saucepan a few minutes. Stir in peppers (such as black pepper and green pepper) and fry with the onion for a while. Pour in the cream and bring to boil. Add the stock cube and a dash of soy sauce. Let simmer for a while, until the sauce becomes thick. Season with salt and some more pepper if needed.

1 comment: