Sunday, October 25, 2015

Breakfast Waffles with Mushroom Stew

Vill du servera en matigare frukost tycker jag att du skall laga dessa våfflor med svampstuvning. Krämigt, gott och mättande. Kanske passande till helgens frukostar då man vanligen har bättre med tid och hinner sitta ner en längre stund. 

Do you want to serve a more hearty breakfast, I think you should make these waffles with mushroom stew. Creamy, delicious and satisfying. Maybe you could make these for your weekend breakfasts when you usually have better time to enjoy long breakfasts.


Gluten-Free Waffles
5 pcs

85 g cream cheese
3 eggs
1 tbsp coconut flour
1 tsp psyllium husk powder
1 tsp baking powder
0.5 dl cheese, grated
1/8 tsp salt 
pinch of black pepper

Mix together all the ingredients using an hand blender until smooth. The batter is going to be loose, that's how it should be. Heat your waffle iron, then pour on the waffle mix. Bake the waffles for about 5 minutes. Serve with mushroom stew.

Mushroom Stew

portobello mushrooms
heavy cream
salt
parsley

Heat a skillet over low heat and fry the mushrooms until the liquid has steamed away. Add a splash of cream and let simmer for a while. Season and garnish with parsley.


Glutenfria Våfflor
5 st

85 g färskost
3 ägg
1 msk kokosmjöl
1 tsk psylliumpulver
1 tsk bakpulver
0,5 dl ost, riven
1/8 tsk salt
nypa svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser med hjälp av en stavmixer tills slät. Smeten kommer att vara lös, det är så den ska vara. Värm ditt våffeljärn, häll sedan på våffelsmeten. Grädda våfflorna i ca 5 minuter. Servera med svampstuvning.

Svampstuvning

portobellosvamp
grädde
salt
persilja

Värm en stekpanna på låg värme och stek svampen tills vätskan ångat bort. Häll på en skvätt grädde och låt koka samman. Krydda och toppa med persilja. 

No comments:

Post a Comment