Thursday, September 3, 2015

Tofu Mustard Patties

Vill du göra vegetariska biffar som håller ihop har jag receptet för dig. Proteinrika och smakrika och du kan välja att krydda som du själv vill. Senap ger en god smak tycker jag, men varför inte använda dill, spiskummin, fem-frydda... Ja, inte samtidigt då förstås :) Jag serverade biffarna med aubergine-fetagratäng.

Do you want to make vegetarian patties that hold together, then I have the recipe for you. Protein-rich and flavorful and you can choose the flavor you want. Mustard gives a good taste I think, but why not use dill, cumin, ice-spice... Haha, not at the same time, of course :) I served the patties with eggplant-feta gratin.


Tofu Mustard Patties

200 g firm tofu
vegetable oil
1 small red onion, diced
1/4 tsp salt
0.5 dl ground almonds
0.5 tbsp mustard
1 tbsp peanut butter
pinch of black pepper

Mash the tofu and onion with a hand blender. Mix in almond flour, mustard, peanut butter and pepper. Shape the mixture into 4 patties and place on an oiled baking sheet and bake at 200 degrees C until golden brown, ca. 20-30 minutes.


Tofu Senapsbiffar

200 g fast tofu
vegetabilisk olja
1 liten rödlök, tärnad
1/4 tsk salt
0,5 dl mandelmjöl
0,5 msk senap
1 msk jordnötssmör
nypa svartpeppar

Mosa tofu och lök med en stavmixer. Blanda i mandelmjöl, senap, jordnötssmör och peppar. Forma blandningen till 4 biffar och lägg dem på en oljad bakplåt och grädda i 200 C grader tills de är gyllenbruna, ca. 20-30 minuter.

2 comments: