Monday, September 14, 2015

Seed Crisp Bread

Det här är det godaste fröknäcket jag ätit och jag har bakat det otaliga gånger redan. Innehåller inget mjöl utan endast frön och psylliumhusk. Jag tycker om att äta knäcket med avokado på och det är även gott att äta som det är, utan något pålägg. 

This is the tastiest seed crisp bread I have tasted and I have baked it countless times already. Contains no flour, only seeds and psyllium husk. I like eating the crisp bread with avocado and it is also good to eat as it is, without any toppings.


Fröknäcke

1,5 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
5 msk psylliumhusk
5 dl vatten
3/4 tsk salt
toppa med flingsalt

Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå 10 minuter. Fördela blandningen tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar och strö på flingsalt.  Grädda i 150 C grader i 60 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i bitar. Ställ in i ugnen igen för ytterligare 15-20 minuter. 


Seed Crisp Bread

1.5 dl pumpkin seeds
1.5 dl of sunflower seeds
1 dl sesame seeds
5 tbsp psyllium husks
5 dl water
3/4 tsp salt
top with sea salt flakes 

Mix all ingredients in a bowl. Let sit for 10 minutes. Spread the mixture thinly on two baking sheets lined with parchment paper and top with sea salt. Bake at 150 degrees C for 60 minutes. Remove from the oven and cut into pieces. Place in the oven again for another 15-20 minutes.

3 comments:

  1. Ska prövas! Bakar också ofta glutenfritt fröknäcke, me brukar oftast ha i något slags mjöl också.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt Kjersti! De här blir väldigt goda och behöver faktiskt inget mjöl.

      Delete
  2. Ska prövas! Bakar också ofta glutenfritt fröknäcke, me brukar oftast ha i något slags mjöl också.

    ReplyDelete