Ostkaka var en gång i tiden mitt favoritbakverk. Då kändes det att jag kunde äta det dagligen. Jag gillar det fortfarande mycket, men har inte samma sug som tidigare. Jag fick säkert min kvot fylld, då tidigare :) Ostkaka som toppas med oreo ger det där lilla extra som man så gärna ibland vill ha i sina bakverk. Gillar du ostkaka och med vilken smak i så fall?

Cheesecake was once my favorite pastry. I felt that I could eat it every day. I still like it a lot, but do not have the same craving as before. A cheesecake topped with oreo gives that little extra to the baked goodie and is something you need every know and then. Do you like cheesecake and with what flavour?



Oreo Cheesecakes
4 pcs

50g butter, softened
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl desiccated coconut
2.5 tbsp coconut flour
1/4 tsp baking powder

filling:
100g cream cheese, softened
2 tbsp coconut sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 small egg
oreo cookies, crushed

Stir together the butter and sugar. Add the desiccated coconut, coconut flour and baking powder, and mix until combined. Press into four silicon molds (7cm) and set aside.
For the filling: Beat the cream cheese and sugar together until smooth. Add the egg and vanilla extract and mix until combined. Divide the mixture over the crusts. Top with oreos. Bake at 175 C degrees for 15 minutes. Let cool and chill before serving. 


Oreo Cheesecakes
4 st

50g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
0,5 dl kokosflingor
2,5 msk kokosmjöl
1/4 tsk bakpulver

fyllning:
100g färskost, mjuk
2 msk kokossocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 litet ägg
oreokex, krossade

Vispa ihop smör och socker. Tillsätt kokosflingor, kokosmjöl och bakpulver och blanda. Tryck degen i botten på fyra silikonformar (7cm) och ställ åt sidan.

För fyllningen: Vispa färskost och socker tills slät. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda. Fördela blandningen över pajbotten. Toppa med oreokex. Grädda i 175 C graders ugn i 15 minuter. Låt svalna och kyl dem innan servering.