Sunday, September 20, 2015

LCHF Rolls

När jag hittade receptet på dessa bröd hos Texie, var jag bara tvungen att testa dem för de såg verkligen goda ut. Och de var de också, inte alls som lchf-bröd vanligen blir. De här har en konsistens av riktigt bröd. Jag skippade bakpulvret (läs: glömde) och de blev mycket bra ändå och stiger bra i ugnen. Nästa gång dock skall jag använda bakpulver och se om de blir annorlunda :) 

When I found the recipe for these rolls on Texie's blog, I just had to try them for they looked really good. And they were yummy, not at all like LCHF bread usually are. These have a texture of real bread. I skipped the baking powder (read: forgot) and they became very good anyway and rised well in the oven. Next time, however, I will use baking powder and see if they will be different :)


LCHF Semlor

3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk eller 1 msk psyllium husk pulver
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 äggvitor
2,5 dl hett vatten

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt äggvitorna. Koka upp vattnet och tillsätt i skålen. Vispa snabbt ihop till en deg på låg fart med elvisp. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i 4 eller 6 delar beroende på om du vill ha stora eller små frallor. Skölj dina händer i vatten och forma till ganska platta frallor (de kommer stiga och bli fluffiga i ugnen). Strö på flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter beroende på storlek. Låt svalna på galler. 


LCHF Rolls

3 dl almond flour
5 tbsp fiber husk or 1 tbsp psyllium husk powder
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
3 egg whites
2,5 dl hot water

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix the dry ingredients in bowl. Add the egg whites. Boil the water and add to the bowl. Whisk quickly into a dough at low speed with a electric mixer. Line a baking sheet with parchment paper . Divide the dough into 4 or 6 pieces depending on whether you want large or small rolls. Rinse your hands with water and form the dough into flat rolls (they will rise and be come fluffy in the oven). Sprinkle with sea salt flakes. Bake in the lower part of the oven for 40-50 minutes depending on size. Let cool on a rack.

6 comments:

  1. Åh så goda de ser ut
    Ha det gott
    Kram Milla

    ReplyDelete
  2. Dom där ska vi absolut ta och testa att baka, så himla bra med äggvitorna som ska i - då får vi äntligen användning för dom som alltid sparas i kylen (för att tyvärr allt för ofta kastas)! Dom ser ju verkligen ut som "riktigt" bröd.

    Ha en fin vecka,
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, men vad bra att ni får användning för äggvitorna. Tack detsamma, kram!

      Delete