Monday, September 7, 2015

Chocolate Cookie Ice Cream Sandwich

Att göra egna kexglass-sandwichar är inte svårt och tar egentligen inte länge. De som tar lite tid är att glassen skall stelna i frysen. Men har man en glassmaskin går allt lite fortare. Choklad är dagens tema både i kexen och glassen, mums!

To make your own cookie ice cream sandwiches is not difficult and does not really take long. It's only the ice cream that will take a little time to harden in the freezer. But if you have an ice cream maker all goes a bit faster. Chocolate is the theme in both the cookies and ice cream, yum!


Chocolate Cookie Ice Cream Sandwich 
6 cookies

60g cream cheese
3 tbsp erythritol
50g butter, melted
1 egg
45g cocoa powder
3/4 tsp vanilla extract

Preheat oven to 175°C and prepare a cookie sheet with parchment paper. Blend cream cheese with erythritol until smooth. Add melted butter and egg, mix well. Gently fold in cocoa powder and vanilla. Spoon mixture into round shapes. Bake for about 12 minutes. Let them cool completely.

Chocolate Ice Cream

2 dl coconut cream
1 dl heavy cream
2 tsp Nustevia cocoa syrup or other sweetener
10 drops liquid stevia chocolate
2 tbsp cocoa powder

Blend all ingredients with a hand blender. Then use an ice cream maker or pour the ice cream into silicon molds or a container and freeze until the ice cream is solidified. If you are not using a ice cream maker stir a few times during the freezing process. Remove from freezer about 30 minutes before serving.

Put ice cream between two cookies and enjoy!


Chokladkex-Glassandwich
6 kex

60g färskost
3 msk erythritol 
50g smör, smält
1 ägg
45g kakaopulver
3/4 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 175 ° C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Blanda färskost med erythritol tills slät. Blanda i det smälta smöret och ägget. Tillsätt kakaopulver och  vanilj och blanda till en slät smet. Klicka ut smeten på plåten och grädda i ca 12 minuter. Låt kexen svalna helt.

Chokladglass

2 dl kokosgrädde
1 dl vispgrädde
2 tsk Nustevia kakaosirap eller annat sötningsmedel
10 droppar flytande stevia choklad 
2 msk kakaopulver

Blanda alla ingredienser med en stavmixer. Häll glassen i en glassmaskin eller i silikonformar eller i en frystålig burk och frys tills glassen stelnat. Om du inte använder en glassmaskin rör runt i glassen några gånger. Ta fram ca 30 minuter innan servering.

Lägg glass mellan två kex och njut!

2 comments: